31. května 2010 • 04:59

Pravý otec Vaidišové: On povede Nicole k oltáři

Autor: Blesk Pavel Krejča
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ví se o něm málo. A to přes fakt, že se v osmdesátých letech objevil v několika českých filmech a dcera Nicole Vaidišová (21) patřila mezi nejlepší tenistky planety. Zatímco o ní a jejím otčímovi a trenérovi Aleši Kodatovi se napsaly stohy článků, její biologický táta Josef Vaidiš (46) zůstával v pozadí.



Blesk.czAle právě on povede své dítě v létě k oltáři a předá ho budoucímu zeťovi Radkovi Štěpánkovi.

„Tchán. To zní hrozně. S Radkem máme skvělý kamarádský vztah. Jsem rád, že si Nicola našla jeho. Už ví, co od života chce, a může od něj hodně čerpat,“ řekl Blesku Josef Vaidiš.


Chlap jako hora, bývalý kaskadér, dnes generální ředitel fi rmy na výrobu laků a barev. Psal se rok 1986, když jméno Vaidiš poprvé prorazilo na veřejnost. Bylo to v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci, kde ztvárnil roli Tovaryše Ondry.

569415:gallery:true:true

Od dětství měl blízko ke sportu. „Dělal jsem judo a karate. Dostal jsem se mezi partu kaskadérů kolem Jardy Tomsy a Zdeňka Srstky, poznal se se Zdeňkem Troškou a Fero Feničem. Díky tomu jsem si také zahrál v několika filmech,“ vysvětlil.

„Ale žádný herec nejsem. A také jsem nikde neskákal z mrakodrapů a nepadal ze sta metrů. Šlo jen o rvačky a kotrmelce,“ popsal.
V roce 1988 emigroval kvůli komunistům do Německa s manželkou Rianou Vackovou (bývalá cvičitelka aerobiku a sestra někdejšího tenisového reprezentanta Daniela Vacka).

„S tím režimem jsem nebyl ztotožněn. Zapletl jsem se do jedné demonstrace a byl konfrontován policií.“ Rok na to se jim v Norimberku narodila dcera Nicole.

Vaidišová neprožívá zrovna růžové časyFoto Pavel Mazáč SPORT


„V Německu jsme zůstali skoro deset let. Vystudoval jsem tam. Až v roce 1998 jsem se vrátil do Prahy. Moje bývalá rodina o rok dříve. Nicola začala hrát dobře tenis a jejím koučem se stal Aleš Kodat, pozdější muž mé exmanželky. Pronajali jsme si dům v Bradentonu na Floridě, aby mohla trénovat v Bolletieriho akademii. Jenže pak se to začalo odvíjet jiným způsobem, rozvedl jsem se a už zůstal v Čechách,“ vysvětlil Josef Vaidiš.

S dcerou byl v kontaktu čím dál méně. „Jak začala mít výsledky, jezdila hodně po světě. Ale vždycky jsme o sobě věděli. Moc jsem jí ten úspěch přál. Ale ona si to strašně vydřela. Nic nedostala zadarmo,“ vzpomínal.

„A že teď skončila? Přece to nemusí, opakuji nemusí, znamenat, že se k tenisu nevrátí. Tím rozhodnutím se zbavila strašné porce stresu. Je to mladá holka plná energie. A manželství s Radkem jí může po sportovní stránce pomoct. Těším se, že bude šťastná,“ dodal.
Nicole Vaidišová
Nicole Vaidišová

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud