17. července 2010 • 22:02

Tenisová svatba! Štěpánek si vzal Vaidišovou

Autor: bke, spo, pan
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Byla to svatba, na kterou se dlouho čekalo. Velká tenisová láska mezi Radkem Štěpánkem (31) a Nicole Vaidišovou (21) byla od začátku ostře sledovaná. V sobotu v podvečer si šťastný pár řekl své ANO V katedrále sv. Víta na Pražském hradě. Obřadu se zúčastnil i Jaromír Jágr, který na dotaz, kdy on plánuje svatbu, odpověděl stylem sobě vlastním. "Za týden ve stejný čas a stejném místě." O obřad přišel brankář Chelsea Petr Čech, který dorazil až na slavnostní hostinu do Ledeburských zahrad.



Radek Štěpánek se v současné době zotavuje ze zdravotních problémů způsobených únavovým syndromem a tento čas se rozhodl využít ke svatbě s bývalou sedmou nejlepší tenistkou svět Nicole Vaidišovou.

Svatba Nicole Vaidišové a Radka Štěpánka
Video se připravuje ...

Ta před časem ukončila tenisovou kariéru. O deset let starší Štěpánek již měl v minulosti vztah s bývalou světovou jedničkou Martinou Hingisovou, svatba s rodačkou z Košic však byla krátce před termínem zrušena.

Na sobotní svatbu Štěpánka s Vaidišovou dorazilo do katedrály sv. Víta kolem padesáti hostů. Mezi nimi byli hokejista Jaromír Jágr či Vaidišové bývalé spoluhráčky. Mezi pozvanými hosty však chyběl parťák Radka Štěpánka z Davisova poháru a finalista Wimbledonu Tomáš Berdych.

Obřad začal s desetiminutovým zpožděním. Nevěsta totiž musela po cestě ze svého domu v Troji vystoupit z nablýskaného Rolls-Royce a odskočit si v jedné z pražských restaurací U Ševce Matouše. Pak už ale tenisová svatba roku probíhala podle plánu...

Veselka Radka s Nicole připoutala pozornost řady zahraničních turistů i českých zvědavců. V chrámu sv. Víta sledovalo obřad asi padesát hostů, ochranka dovnitř pouštěla pouze lidi s pozvánkou.

Novomanželské políbení.
Novomanželské políbení.

Nicole v honosných šatech se závojem od světoznámé módní návrhářky Very Wang přivedl k oltáři vlastní otec Josef, samozřejmě ale nechyběla ani maminka s nevlastním otcem a bývalým trenérem Nicole Alešem Kodatem.

Štěpánkovi svědčil bratr Martin, povoláním policista, Nicole teta Julie. Čtvrt hodiny po sedmé večer už novomanželé opustili chrám a konečně se ukázali bok po boku široké veřejnosti. „Praha je náš domov, město, které se nám líbí a kde chceme žít. A chrám svatého Víta, to je jedinečné místo, které ještě umocnilo náš zážitek,“ řekl Štěpánek.

Průběh svatebního obřadu jsme sledovali online:


ONLINE přenos ze svatby Radka Štěpánka a Nicole Vaidišové.

17:00 Na pražském hradě je opravdu rušno. Davy turistů a hostů, kteří přišli shlédnout svatbu tenisového páru podporuje sraz milovníků luxusních aut různých značek.

17:10 Počasí sice není tak krásné jako v minulých dnech, ale přítomným účastníkům to určitě nevadí. Horké počasí vystřídala podmračená obloha s příjemnějšími teplotami.

17:28 Pořadatelé již přinášejí do obřadní síně první květiny a připravují finální výzdobu pro slavnostní událost. Vše je nachystáno a připraveno na příjezd novomanželů.

VIDEO: Slavnostní hosté se sjíždějí ke katedrále Svatého Víta.

Svatba slavného tenisového páru v chrámu Svatého Víta.
Video se připravuje ...


17:30 Ze svého domu v Tróji vyjíždí kolona s Nicole Vaidišovou s luxusním voze Rolls-Royce v hodnotě 12 milionů korun, který si pár pronajal.

17:35
Do chrámu již přichází první hosté. Mezi prvními tenistky Barbora Záhlavová-Strýcová, která se před pár hodinami probila do finále pražského turnaje ECM Prague Open, s manželem a Klára Zakopalová. Na nádvoří přichází trenér fedcapového národního týmu Petr Pála.

17:40 Policie žádá přítomné návštěvníky, aby opustili první nádvoří pražského hradu. Zároveň přijíždí vůz s Radkem Štěpánkem. Kromě českého tenisty vystupuje z auta i jeho otec, který je okamžitě obklopen skupinou novinářů. "Pustíte mě na synovu svatbu," žádá žurnalisty otec českého reprezentanta.

17:45 Chrám svatého Víta je pro turisty uzavřen, situace neznalí hosté se u ostatních informují, o chystané události. Svatba slavného páru poutá pozornost i řady cizinců. Čeká se již jen na příjezd Nicole Vaidišové.

Nicole Vaidišová se za pár okamžiků stane vdanou paníFoto Jiří Černohorský


17:50 Před katedrálu svatého Víta přijíždí nevlastní otec Nicole Aleš Kodat s maminkou bývalé české tenistky. Přichází i další bývalá kolegyně Vaidišové Iveta Benešová. Mezi hosty vidíme hlavního hrdinu z populárního pořadu "S Italem v kuchyni" Emanuele Ridiho.

18:00 Hosté jsou do sálu vpouštěni hlavním vchodem, nad nádvořím se stahují bouřková mračna, čeká se již jen na příjezd nevěsty.

18:05 Přijíždí jeden z nejočekávanějších párů. Jaromír Jágr s partnerkou Innou jsou na místě s mírným zpožděním oproti plánu. "Za vše může Inna," ukazuje s úsměvem na přítelkyni česká hokejová hvězda při vysvětlování, proč se opozdili.

Jaromír Jágr s Innou PuhajkovouFoto Jiří Černohorský, Pavel Machan


18:10 Deset minut po šesté hodině přijíždí se zpožděním před katedrálu Rolls – Royce Nicole Vaidišové. Obřad začíná za zavřenými dveřmi svatého Víta.

18:15 Vaidišovou zdržela zastávka u hospody Ševce Matouše, kam bývalá tenisová hvězda vběhla. Po dvou minutách bílá limuzína pokračovala směrem ke chrámu sv. Víta.

Nicole nastupuje do auta poté, co si krátce před svatbou musela odskočit do restaurace u Ševce Matouše.Foto Jiří Černohorský


18:20 Největší zájem čekajících hostů a turistů budí luxusní bílý Roll-Royce, se kterým se lidé na nádvoří fotí.

18:30 Do katedrály svatého Víta se vměstnalo asi 50 hostů, ostatní čekají na nádvoří.

19:00 Obřad se po jedné hodině trvání již chýlí ke konci a na svatebčany netrpělivě čekají zástupy gratulantů. Počasí je zatím podmračené, zvedající se vítr však věstí možný déšť.

Novomanželé Nicole Vaidišová a Radek Štěpánek vycházejí z kostelaFoto Jiří Černohorský, Pavel Machan


19:10 Obřad končí a svatebčané začínají vycházet z chrámu. Svědkem Radkovi Štěpánkovi byl jeho starší bratr Martin.

19:20 Všichni hosté opustili katedrálu, čerství novomanželé se fotografují před chrámem svatého Víta.

19:25 Svatební hosté opouštějí chrám sv. Víta. Zájem novinářů nadále poutá Jaromír Jágr, který na otázku "kdy se bude ženit", z odpovědí nezaváhá: "Buďte tady příští týden ve stejnou dobu," reaguje dle své tradice výborně naladěný kladenský rodák.

19:30 Novomanželé zůstávají v prostorách chrámu a nadále si nechávají pořizovat snímky ze svého životního dne. Mezi ty nejcennější budou patřit jistě i ty z terasy Pražského hradu.

20:30 Slavnostní událost je u konce. Svatebčané se odebrali spolu s nejbližšími příbuznými na hostinu do Ledeburských zahrad.

22:34 Na hostinu dorazil i fotbalový brankář Petr Čech, který na obřadu v katedrále sv. Víta chyběl.

Vstoupit do diskuse
18
Články odjinud


Články odjinud