Jan Jaroch
20. ledna 2013 • 20:40

Hra, sada, láska. Tenisové královny vítězí i díky zamilovanosti

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MELBOURNE | Jsou protipólem velké čtyřky mužského tenisu. Tvoří trio, jež si téměř jistě přivlastní i titul z Australian Open. Byl by obrovský šok, kdyby v Melbourne neobjala pohár jedna z trojice Serena Williamsová, Victoria Azarenková či Maria Šarapovová. Jsou totiž právě teď nejlepší, šťastné a zamilované.



Už loni si mezi sebe rozdělily všechny čtyři grandslamové tituly i všechny tři olympijské medaile. Jiným nic nenechaly. I během tří kol Australian Open ukázaly své drápy a konkurenci převyšují o dvě hlavy.

V úvodním utkání si podvrkla kotník, ve druhém se při úderu ošklivě praštila raketou do tváře a bála se, aby jí nevypadl zub. „Snad jsem si už všechny katastrofy vybrala,“ směje se.

Jednatřicetiletá Serena působí nebývale uvolněně. Když hraje, sedí v jejím boxu o devět let starší vysportovaný kouč Patrick Mouratoglou. Francouz s havraními vlasy, jehož rodina vlastní velkou akademii u Paříže, je jejím novým milencem.

Maria Šarapovová se podepisuje fanouškům po jednom z vítězných zápasů na tenisovém Australian OpenFoto ČTK/AP

„Buď si dělá poznámky, anebo jí píše milostný dopis. A nemyslím si, že Serena v téhle formě potřebuje nějaké poznámky,“ smála se při demolici Španělky Muguruzaové ve 2. kole Martina Navrátilová.

Je veřejným tajemstvím, že ti dva spolu chodí. Jejich románek prý začal loni po French Open, v němž Serena vypadla poprvé v životě v 1. kole. Od té doby prohrála jediné ze 40 utkání a po Australian Open se může stát znovu světovou jedničkou.

Ta současná jí nic neusnadní. Victorii Azarenkové se červenají tváře, když má hovořit o svém vztahu.

Po jejím boku už není Sergej Bubka junior, nýbrž někdo docela jiný. DJ Redfoo ji doprovázel již na US Open, v Las Vegas, při Turnaji mistryň, na exhibici v Thajsku. A i nyní v Melbourne potkáváte chlapíka s vizáží Šáši Krustyho na chodbě. Příliš mnoho náhod najednou?

„Jo, jsem zamilovaný, to vám povím. Nemám problém, když to někdo bude vědět. Moje holka je výjimečná, jednička, dalo by se říct,“ přiznal v melbournském rádiu. Netřeba se dívat na žebříček, u kterého jména zrovna svítí ona jednička.

Bubka mladší, „Mášin nový přítel“

I poslední z tria, Maria Šarapovová, si žije nový románek. Po rozchodu s basketbalistou Sašou Vujačičem si našla dalšího muže slovanské krve. O čtyři roky mladší Bulhar Grigor Dimitrov je titulován jako nový Federer, právě teď je však spíš známější coby „Mášin nový přítel“.

I v tomto případě jde o konstatování očividného, i když ofi ciální potvrzení ani od jednoho z nich nepřišlo. „Lidi mají rádi drby. Kdo by neměl? Ale zasahovat někomu do soukromí není správné,“ kroutil se mladík s kučeravými vlasy, jenž coby 41. hráč světa skončil překvapivě už v 1. kole Australian Open.

„Bude v pohodě, věřte mi. Se svým talentem se dá rychle do pořádku,“ obhajovala ho Šarapovová před kamerami ESPN. Na přímou otázku o jejich vztahu se však zatvářila, jakoby snědla najednou celý pytlík svých cukrovinek.

„Snažíte se mě dostat, ale nic neřeknu,“ kroutila se Maria, jež své první dvě soupeřky znemožnila 6:0, 6:0. Něco takového se na Australian Open nepovedlo žádné tenistce již 27 let.

Její stejně zamilovaná konkurence ale zatím v ničem nezaostává.

A pak že slovo love znamená v tenise jen nulu.

Ruská tenistka Maria Šarapovová představila v Austrálii svoji značku bonbonů
Ruská tenistka Maria Šarapovová představila v Austrálii svoji značku bonbonů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud