23. ledna 2013 • 10:40

Zlomená Serena. Prarodiče doma šílí, jásala přemožitelka

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ženský pavouk na Australian Open byl dopředu nalinkovaný. Jako sázkařskou tutovku se bral fakt, že titul, stejně jako ve Wimbledonu a na US Open, sebere Serena Williamsová. Prakticky neporazitelná hráčka ale zažila šokující konec. Ve čtvrtfinále ji ve třech setech zdolala krajanka Stephensová, teprve devatenáctiletá teenagerka na okruhu. "Věřila jsem, že to můžu zvládnout," vykládala nadšená vítězka.



Prakticky od loňského Wimbledonu drtila jednu soupeřku za druhou. Jenže na Australian Open ztropila prvotřídní senzaci. Problémy s bolavými zády a kotníkem způsobily, že Serena Williamsová neodehrála čtvrtfinále ve stoprocentní formě.

"Měla jsem nejdříve pocit, že je konec. Nemohla jsem se moc otočit, ale každá z nás má nějakou bolístku, to není žádná omluva. Zkusila jsem to," vykládala po utkání světová trojka.


Zdravotní indispozice hvězdné tenistky využila devětadvacátá nasazená Stephensová. Mladá Američanka nakonec souboj se slavnou krajankou dotáhla ve třech setech a připsala si svůj první skalp hráčky z elitní světové desítky.

"Myslela jsem, že mi máma psala zprávu, a jsem si jistá, že prarodiče doma koukali a šílejí," jásala senzační vítězka. 

"Včera večer se mi někdo zeptal, jestli můžu vyhrát. Odpověděla jsem, že ano, ale příliš jistá jsem si nebyla," přiznala jedna z největších talentek na ženském okruhu. "Ráno jsem se ale vzbudila a řekla si: Neblbni, ty to zvládneš. Tak jdi na kurt a ukaž to nejlepší, co umíš," dodala s úsměvem.

Kotník byl každý den obrovský

Williamsová měla od začátku turnaje problémy s kotníkem, během duelu se Stephensovou se přidaly potíže se zády. Při utkání se nechala ošetřit, ale po návratu na kurt se zdravotní stav ani její hra nezlepšily.

Stejně jako od začátku turnaje trápily Serenu Williamsovou zdravotní potížeFoto ČTK

"Jsem skoro ráda, že už to mám za sebou, protože jsem s tím nemohla téměř nic dělat. Byly to náročné týdny s kotníkem, který je každý den obrovský, a bolavými zády," dodala patnáctinásobná grandslamová šampionka.

Frustrovaná Serena během zápasu vzteky mrštila s raketou a tušila, že duel proti mladé krajance tentokrát nezvládne. "Vy jste to viděli? Ale já se u toho smála, bohužel mě tyhle věci uklidňují," vysvětlila.

Po utkání už brala třísetovou prohru 6:3, 5:7 a 4:6. smířeně. Na tiskové konferenci dokonce rozesmála narvaný sál novinářů. Na dotaz, zda uvažovala o odstoupení, reagovala pohotově.

"Děláte si ze mě legraci? Já nekončím, vůbec ne. Počkejte, vy myslíte ukončení zápasu. Já myslela, že mluvíte o mé kariéře. Měla jsem pocit, že jste se zbláznil," smála se.

"Přemýšlela jsem o tom tak nanosekundu. Ale šlo o čtvrtfinále grandslamu. Museli by mě odvézt na kolečkovém křesle, abych to vzdala," dodala už ve vážnějším tónu.

Až do čtvrtfinále procházela Serena Williamsová turnajovým pavoukem na Australian Open suverénně
Až do čtvrtfinále procházela Serena Williamsová turnajovým pavoukem na Australian Open suverénně

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud