16. ledna 2014 • 18:51

Neuvěřitelný Murray. Závěrečný set otočil z 1:5, vyhrál 23 míčů v řadě!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva sety šly jako po másle. Favorizovaný Andy Murray válcoval Francouze Millota, na Australian Open suverénně kráčel za postupem do třetího kola. Jenže Vincent Mellot se vzepřel, ve třetím setu vedl už 5:1 a chystal se zdramatizovat jasný zápas. V tu chvíli ale znovu zabral wimbledonský vítěz, odvrátil setbol a nakonec vyhrál 7:5. V závěrečné sadě zvládl neskutečných 23 vítězných míčů za sebou.



Murray se na kurty vrací po zranění zad, kvůli kterému pauzíroval od půlky září až do prosince. Před Australian Open odehrál v roce 2014 tři zápasy a sám uznává, že do ideální formy mu ještě leccos chybí. "Stále hledám rytmus," připouští světová čtyřka.

V rozpáleném Melbourne začal bezproblémovou výhrou 3:0 nad Japoncem Soedou, do druhého kola šel na neznámého Vincenta Millota, až 267. hráče světového žebříčku. Svěřenec Ivana Lendla nakonec zápas zvládl opět bez ztáty setu, v tom posledním se ale pořádně nadřel.


"První zápas tady jsem hrál dobře, dneska už tolik ne. Takhle to se mnou teď vypadá, musím počítat s výkyvy. Ale tím si musím projít a herní jistotu do sebe zase dostanu," věří Murray.

Loňský šampion Wimbledonu na kurtu první dva sety vládl, pak se ale soupeř vzepřel. Millot začal riskovat, levou rukou trefoval jeden vítězný úder za druhým. Najedou vedl ve třetím setu 5:1 a obecenstvo tušilo dramatickou zápletku.

Kim Sears, přítelkyně Andy Murrayho na Australian OpenFoto EPA

"Z ničeho začal hrát naprosto neuvěřitelně. Musel jsem si připomínat, že je těžké takový styl tenisu předvádět dlouho. Hrál hodně riskatně, na obrovské riziko," vrací se Murray ke třetímu setu.

Favorit zápasu se za stavu 1:5 nevzdal. Millot už možná přemýšlel o pokračování v dalším dějství, jenže když nevyužil setbol, Murray se chytil. "Diváci začali povzbuzovat, já zrychlil údery a víc se soustředil," připouští skotský tenista.     

Millot neunesl tlak silného soupeře a totálně se složil. Murray získával jeden fiftýn za druhým. Nakonec vyhrál neuvěřitelných 23 míčů za sebou, celkem šest her, čímž získal třetí set a celý zápas.

"O těch 23 vítězných míčů jsem se nestaral. Uvědomil jsem si ten počet až v momentě, když někdo zakřičel, že je to devatenáctý balonek. Chtěl jsen hlavně ten zápas ukončit, protože byly velice náročné podmínky," připomíná vysokou vlhkost, která v australské noci na kurtu panovala.

Murray tak bez ztráty setu postoupil do třetího kola, kde narazí na Španěla Feliciana Lópeze. "Bude to pro mě další, ještě těžší test. Ale cítím se mnohem lépe než před dvěma týdny, věřím, že už to bude jen a jen lepší," uzavírá jeden z favoritů turnaje.

Andy Murray se v Melbourne po postupu do 3. kola podepisoval fanouškům
Andy Murray se v Melbourne po postupu do 3. kola podepisoval fanouškům

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud