Pavel Novotný
20. ledna 2014 • 11:45

Slovensko je na nohou: Maria to zkoušela marně, smála se Cibulková

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vyřazení Sereny Williamsové od Any Ivanovičové se o druhé pořádné překvapení na Australian Open postarala Slovenka Dominika Cibulková, která v osmifinále turnaje poslala domů Marii Šarapovovou. A tím cesta bratislavské rodačky rozhodně končit nemusí. "Ještě jsem tady neřekla poslední slovo," říkala šťastná vítězka.



Z pohledu statistiky se však o zase tak velké překvapení nejedná. Rodačka z Bratislavy si po výhře 3:6, 6:4 a 6:1 připsala již třetí skalp světové trojky a vyrovnala vzájemnou bilanci na 3:3.

"I když jsem první set prohrála, byla jsem si jistá, že mám na to postoupit. A to se mi povedlo. Užívám si to a jsem šťastná. Děkuju všem za podporu," říkala čtyřiadvacetiletá tenistka na pozápasovém rozhovoru přímo na dvorci.

Pouhých 161 centimetrů vysoká tenistka si na Australian Open zahraje čtvrtfinále vůbec poprvé. Na zbývajících třech turnajích velké čtyřky již usměvavá Slovenka mezi osmi nejlepšími alespoň jednou byla.

"Je to pecka, že se mi to podařilo. Ani jsem to nevěděla, dokud mi to novináři nepřipomněli. Jsem nadšená a rozhodně ještě nehodlám končit," pokračovala na tiskové konferenci vítězka.

"Dominika hrála výborně, nemá cenu se na nic vymlouvat," uznala po zápase Šarapovová, která se nechala po druhém setu ošetřit bok.

Slovenská jednička tak dala vzpomenout na své tažení do semifinále Roland Garros v roce 2009, kdy došla až do semifinále, což je také její dosavadní nejlepší výsledek na grandslamovém turnaji. Cestou mimochodem smetla právě ruskou hvězdu, když ji vyřídila po setech 6:2, 6:0.

"V prvním setu mě Maria zatlačila, měla převahu. Ve druhém jsem už byla odvážnější a vyplatilo se mi to. Třetí sada byla o psychice a já jsem se výborně koncentrovala. Byly tam i fyzicky náročné výměny, ale zvládla jsem to," vrátila se k vítěznému osmifinále Cibulková.

Šarapovová po druhém setu odešla do šatny, ani to však Slovenku nerozhodilo. "Věděla jsem, že to na mě bude zkoušet, ale už jsem byla v pohodě, nevěnovala jsem tomu pozornost a šla si za svým cílem," dodává čtyřiadvacátá hráčka světa.

Cibulkovou čeká ve čtvrtfinále ve skvělé formě hrající Rumunka Halepová. "Vloni měla neuvěřitelnou sezonu, vyhrála šest turnajů. Je mentálně i fyzicky velmi silná. Bude to velký boj," říká Dominika.

Cibulková má s Helepovou kladnou bilanci 2:1, naposledy se obě tenistky potkaly v minulém roce na turnaji v Indian Wells, kde vyhrála Slovenka po bitvě 7:5, 7:6.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY CIBULKOVÉ S HALEPOVOU
ROK TURNAJ POVRCH VÍTĚZKA VÝSLEDEK
2013 Indian Wells tvrdý Cibulková 7:5, 7:6
2012 Brusel antuka Halepová 0:6, 6:4, 6:3
2011 Hertogenbosch tráva Cibulková 6:3, 6:0



Šarapovová se na dvorci trápila
Šarapovová se na dvorci trápila

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud