Pavel Novotný
27. ledna 2016 • 17:10

Kouzelná podprsenka! H+H zmokly, ale píchla jim hvězda Hingisová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řadu měsíců to vypadalo, že slavné tenisové duo Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká při své obnovené spolupráci ve čtyřhře nedokáže navázat na své někdejší úspěchy. Na probíhajícím Australian Open však daly české tenistky na všechny pochybnosti zapomenout. Na prvním grandslamovém turnaji roku si totiž zahrají o svůj třetí grandslamový titul.



Tenisovou "klinickou smrt" přežily Češky především ve čtvrtfinále turnaje proti Yung-Jan Chan, Hao-Ching Chan, kdy odvracely dva mečboly. Ani ve středu to neměly moc jednoduché.

Závěrečná radost v podání Andreii Hlaváčkové a Lucie HradeckéFoto profimedia.cz

S Číňankami Sü I-Fan a Čeng Saj-saj ztratily první set 3:6, druhý stejným poměrem vyhrály, ve třetím už kralovaly jasně 6:1.

Zajímavý moment zápasu přišel právě v rozhodující sadě, kdy za stavu 2:1 a 30:15 pro Češky byl zápas kvůli dešti přerušen.

V šatně se totiž setkaly s Martinou Hingisovou, která čekala spolu s parťačkou Saniou Mirzaovou na svůj semifinálový zápas.

„Po tom dešti jsem neměla čisté oblečení. Stihla jsem si vysušit šaty, ale ne podprsenku. Martina mi jednu půjčila. Asi byla kouzelná, protože jsme potom v dohrávce ztratily snad jen jeden míč,“ uvedla pro Radiožurnál a iDnes s úsměvem Andrea Hlaváčková .

Zastaví Hingisovou a spol.?

Zatímco české duo trápily na kurtu kromě deště především bojovné Číňanky, Hingisová se spolu se svojí parťačkou na kurtu nezdržovaly. Česko-německý pár Görgesová, Karolína Plíšková rozdrtily zcela jednoznačně 6:1 a 6:0 a za pouhých 56 minut si zajistily postup do finále.

Švýcarsko-indická dvojice vládne současnému světu čtyřher. Hingisová s Mirzaovou nenašly přemožitelky již v 35 zápasech za sebou, tím dalším zářezem se má stát právě český pár, který si zahraje páté grandslamové finále.

Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou neměly s postupem do finále problémyFoto profimedia.cz

Hlaváčková s Hradeckou mají doma dva tituly z turnajů velké čtyřky, když vyhrály French Open v roce 2012 a US Open o rok později.

Dvakrát odcházely z finálového klání jako poražené - v roce 2012 ve Wimbledonu a na Flashing Meadows v témže roce. 

České tenistky se však před nezastavitelnou dvojicí sklonit nehodlají. "Teď si užíváme radost z postupu. Ale ve finále grandslamu nemůžeme potkat slabší pár. Budeme bojovat,“ má jasno třicetiletá Lucie Hradecká.

Hlaváčková s Hradeckou si na Australian Open zahrají o titul
Hlaváčková s Hradeckou si na Australian Open zahrají o titul

"Vzhledem k výsledkům i projevu na kurtu si myslím, že jsme za ten rok a čtvrt v nejlepší formě," řekla Hradecká před semifinále iDnes a Radiožurnálu.

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-australian-open/258585/ceskam-to-zase-slape-hlavackova-s-hradeckou-si-zahraji-o-titul.html?utm_source=isport.cz&utm_medium=cop. „Užíváme si radost z postupu. Ale ve finále grandslamu nemůžeme potkat slabší pár.“
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud