15. ledna 2018 • 07:54

Stephensová od triumfu na US Open: Samé porážky! Ostapenková to zvládá lépe

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V rozdílném rozpoložení jsou loňské grandslamové šampionky. Královna French Open Lotyška Jelena Ostapenková hravě prošla prvním kolem Australian Open, vítězka US Open Sloane Stephensová vypadla a potvrdila svoji mimořádně bídnou sérii.



Dvacetiletá Ostapenková si v Melbourne poradila v zahajovacím utkání v Rod Laver Areně s Italkou Francescou Schiavoneovou 6:1 a 6:4. Stephensová podlehla Číňance Čang Šuaj 6:2, 6:7 a 2:6 a od triumfu v New Yorku ještě nevyhrála zápas.

"Je to nepříjemná prohra, ale nejsem až tak smutná. Všechno je dobré. Budu v pořádku, nebojte. Brzy budu zpátky," ujišťovala čtyřiadvacetiletá Stephensová, jež od své senzační jízdy na US Open prohrála osmý zápas za sebou.

Duel s Čang Šuaj ale mohla Stephensová vyhrát. Ve druhém setu podávala za stavu 5:4 na vítězství, ale servis si neudržela. Tie-break ztratila a ve třetím setu dominovala soupeřka. "Tenis je horská dráha a naučila jsem se nepanikařit. Až ukončím tuhle sérii proher, tak budu mít nejlepší fotky na instagramu," řekla Američanka.

Ostapenková zvládla roli grandslamové šampionky o poznání lépe. Po vítězství na antuce na Roland Garros došla do čtvrtfinále Wimbledonu, hrála třetí kolo US Open, ovládla velký turnaj v Soulu a ve Wu-chanu postoupila do semifinále.

Letošní sezonu ale nezačala ideálně. Na obou přípravných turnajích prohrála své první zápasy, v Šen-čenu s Kristýnou Plíškovou . V Melbourne se ale dokázala zkoncentrovat a postoupit. "Není snadné hrát v pozici favoritky, zvlášť když je vám dvacet. Každá soupeřka se na mě chce vytáhnout, ale snažím se zápasy si užívat," řekla Lotyška.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud