27. ledna 2019 • 14:43

Setkání šampionů! Djokovič dostal trofej od rivala Lendla: Nemám slov!

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem se podrobil operaci lokte, vrátil se ale ve velkém stylu. Srbský tenista Novak Djokovič smetl ve finále Australian Open světovou dvojku Rafaela Nadala 6:3, 6:2, 6:3 a mohl se radovat ze zisku třetího grandslamového titulu v řadě, celkově patnáctého v kariéře. Pikantní na vyvrcholení australského turnaje bylo, že trofej převzal z rukou Ivana Ledla, trenéra Alexandera Zvereva, který se s „Nolem“, jak je Srbovi přezdíváno, pere na čele žebříčku ATP.



Měla to být bitva dvou velkých šampionů. Dramatický zápas mezi světovou jedničkou a dvojkou, což předpovídal před finále Australian Open mezi Novakem Djokovičem a Rafaelem Nadalem i legendární Ivan Lendl .

„Nedokážu tipovat, jak zápas dopadne, i když s tím většinou nemám problém. Oba hráči jsou skvělí. Vyhráli mnoho těžkých zápasů a opravdu nelze říct, kdo je větší favorit. Bude to velmi, velmi vyrovnané utkání,“ uvedl před soubojem Lendl, který v Melbourne triumfoval před 30 lety.

Realita však bylo poněkud odlišná. Srb na kurtu kraloval a za 126 minut přejel Španěla 3:0 na sety a mohl se radovat ze zisku svého patnáctého grandslamu.

„Před dvanácti měsíci jsem podstoupil operaci lokte a teď tu stojím s grandslamovou trofejí. Je to neuvěřitelné, nemám slov. Děkuji své rodině, přátelům, fanouškům i svému týmu, se kterým jsme nakombinovali vítěznou a fungující strategii,“ prohlásil po vítězství nad Nadalem, kterého zdolal třináctkrát z posledních šestnácti střetnutí, Djokovič.

VIDEO: Ivan Lendl předal vítěznou trofej Novaku Djokovičovi

Pikantní na vyvrcholení finálového ceremoniálu bylo, že Djokovič převzal trofej Normana Brookese právě z rukou Ivana Lendla. Muže, který stojí za několika těžkými porážkami Srba.

Jako kouč totiž dokázal skvěle připravit například Andyho Murrayho ve finále Wimbledonu 2013 či Alexandera Zvereva ve finále Turnaje mistrů 2018, kteří oba v těchto významných duelech „Noleho“ porazili.

Rodák z Bělehradu ovládl melbournský turnaj posedmé v kariéře, což se nikomu jinému nepovedlo. „Mariane (Vajdo), děkuji, že ses vrátil do mého týmu,“ nezapomněl Srb na muže, který, který mu pomohl zpět na vrchol.

Ivan Lendl a Novak Djokovič po finále Australian Open, ve kterém Srb porazil Rafaela Nadala a získal svůj 15. grandslamový titul v kariéře
Ivan Lendl a Novak Djokovič po finále Australian Open, ve kterém Srb porazil Rafaela Nadala a získal svůj 15. grandslamový titul v kariéře

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud