10. února 2021 • 17:15

Kyrgios dělal ohňostroj. Odvrátil mečboly, rozhodčí říkal brácho

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do středy poutal Nick Kyrgios pozornost především slovní přestřelkou s Novakem Djokovičem o tom, kdo je větší vrták a kdo koho méně respektuje. Ve 2. kole Australian Open ale také připomněl, proč jeho barvitá osobnost mužskému tenisu prospívá. John Caine Arenu rozžhavil doběla, když odvrátil dva mečboly proti nasazenému Francouzi Ugo Humbertovi a vydřel pětisetový postup 5:7, 6:4, 3:6, 7:6 (2), 6:4.



„Už jsem starý, dal bych si červené víno,“ vtipkoval pětadvacetiletý Australan na tiskové konferenci po zápase, během nějž si několikrát mumlal pod plnovous „Kurva, je se mnou konec!“.

Dvaadvacetiletý Humbert podával ve čtvrté sadě na postup, dva mečboly však nezužitkoval a Kyrgios se vzchopil. Už měl na kontě trestný fiftýn za druhé napomenutí a stěžoval si, že nefunguje přístroj na hlášení dotyku sítě při podání. „Brácho vypni ho, nebo nehraju,“ vzkazoval postavě na umpiru. Nebyl jí muž, nýbrž pohledná srbská rozhodčí Marijana Veljovičová.

Skoro celý loňský rok Kyrgios nehrál, na pravačce mu přibylo masivní tetování, podstoupil operaci prasklého menisku v levém koleni. Pět měsíců se prý vůbec nedotkl rakety, pak trénoval sotva dvě hodiny denně. Nezdá se příliš fit. Ale jeho nepopiratelný talent tu je stále – jak tenisový, tak showmanský. Jestli jeho zápas s Humbertem nebyl zatím nejlepším na turnaji, tak nejhlasitějším určitě. Tak moc si ho australští diváci na stadionu užili.

„Díky lidi, jste skvělí,“ ukazoval vztyčený palec do ochozů. Třetí díl jeho letošní melbournské pouti bude ještě těžší, chystá se střet s loňským finalistou Dominicem Thiemem. „Fyzicky je připravený jak zvíře. Už jen když o tom zápase mluvím, jsem unavený,“ pravil Kyrgios, jenž patří v žebříčku rozhodně výš než na aktuální 47. místo.

Teď se to pokusí dokázat. Bude znovu ohňostroj?

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud