21. února 2021 • 11:40

Djokovič ve finále přejel Medveděva! Srb slaví devátý titul z Australian Open

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová jednička Novak Djokovič ve finále Australian Open porazil Daniila Medveděva z Ruska 7:5, 6:2, 6:2, na prvním grandslamu sezony získal třetí titul za sebou a rekordní počet triumfů v Melbourne rozšířil na devět. Ve finálových zápasech na Australian Open srbský tenista udržel stoprocentní bilanci.



Djokovič za hodinu a 54 minut ukončil Medveděvovu neporazitelnost, která trvala dvacet zápasů. Třiatřicetiletý Srb sice v prvním setu promarnil vedení 3:0, za stavu 6:5 ale podruhé sebral soupeři servis a třetím setbolem rozhodl. Do druhé sady Djokovič vstoupil ztraceným podáním, ale poté dovolil soupeři získat už jen jeden game.

Rozhodující set měl od začátku jasný průběh. Djokovič, který v pondělí bude 311. týden světovou jedničkou a překoná rekord Švýcara Rogera Federera, prvním mečbolem při Medveděvově podání rozhodl o zisku osmnáctého grandslamového titulu. Víc mají na kontě pouze Rafael Nadal ze Španělska a Federer s dvaceti triumfy.

Djokovič také Medveděvovi ukončil dvanáctizápasovou vítěznou sérii proti hráčům z první desítky žebříčku. Pětadvacetiletý tenista, který se mohl stát teprve třetím ruským grandslamovým vítězem, prohrál i druhé finále na grandslamech v kariéře. Loni na US Open podlehl Nadalovi.

Novak Djokovič ve finále přehrál Daniila Medveděva
Novak Djokovič ve finále přehrál Daniila Medveděva

Slovák Polášek uspěl ve čtyřhře

Slovensko-chorvatský pár Filip Polášek, Ivan Dodig vyhrál Australian Open. Devátí nasazení tenisté zdolali ve finále obhájce titulu Rajeeva Rama a Joea Salisburyho 6:3, 6:4. Američan Ram tak nezískal letos v Melbourne druhou trofej, poté co v sobotu ovládl s Barborou Krejčíkovou smíšenou čtyřhru.

Pětatřicetiletý Polášek se dnes stal prvním slovenským grandslamovým šampionem mezi muži. Dodig se dočkal druhé trofeje z grandslamů po šesti letech, v roce 2015 dobyli s Brazilcem Marcelem Melem antukové Roland Garros.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne:

Dvouhra - finále: Djokovič (1-Srb.) - Medveděv (4-Rus.) 7:5, 6:2, 6:2.

Čtyřhra - finále: Dodig, Polášek (9-Chorv./SR) - Ram, Salisbury (5-USA/Brit.) 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud