24. ledna 2022 • 13:53

Ruský favorit po postupu zuřil: čtyři minuty na převlečení a čůrání?!

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prošel mezi nejlepších osm tenistů na turnaji, může navázat na triumf z posledního US Open. řesto byl značně rozladěný. Druhý hráč světového žebříčku Daniil Medveděv po postupu do čtvrtfinále Australian Open zkritizoval zkrácení přestávek pro toaletu. Pozastavil se také nad tím, proč ho pořadatelé úvodního grandslamu sezony opakovaně nenechali hrát na hlavním kurtu v aréně Roda Lavera.



Medveděv se kvůli upravenému pravidlu dostal do sporu s rozhodčím při dnešní výhře 6:2, 7:6, 6:7 a 7:5 nad Američanem Maximem Cressym ve čtvrtém kole. Nově totiž mají hráči k odchodu na toaletu jen tři minuty, případně další dvě navíc, pokud se chtějí převléknout.

„Když je pětatřicet stupňů, tak je všem jasné, že po dvou setech budu celý zpocený a budu se chtít převléknout. Šortky, spodní prádlo, ponožky, boty a na to všechno potřebujete čtyři minuty. A navíc už od prvního setu se mi chtělo čůrat,“ citovala agentura Reuters Medveděva.

Přestávky na toaletu byly dlouho terčem kritiky kvůli tomu, že je hráči a hráčky zneužívali spíš k rozhození soupeře. Vedení ATP je proto omezilo, Medveděv ale nesouhlasí. „Vůbec v tom nevidím logiku. Podle mě jsou nová pravidla hloupá,“ prohlásil.

Pětadvacetiletý ruský tenista se také pozastavil nad tím, že opět nehrál na centrkurtu Rod Laver Areny. „Byl jsem naštvaný už předzápasem a hned kvůli několika věcem,“ řekl úřadující vítěz US Open a finalista loňského Australian Open.

„Za prvé vůbec netuším, co víc bych měl udělat pro to, abych hrál na centrkurtech. Vyhrál jsem poslední grandslam, jsem nejvýše nasazeným hráčem...“ řekl Medveděv, který je po deportaci světové jedničky Novaka Djokoviče z Austrálie hlavním favoritem Australian Open.

„A za druhé hrát proti Maximovi v Rod Laver Areně by bylo snazší. Je tam víc místa,“ přidal Medveděv. „Zápasy se soupeřem, který hraje stylem servis-síť, jsou na menších dvorcích náročnější,“ přidal Medveděv, který se ve čtvrtfinále utká s Félixem Augerem-Aliassimem z Kanady.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud