4. února 2012 • 14:14

První bod urvala senzačně Benešová, která otočila duel s Lisickou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky vedou po prvním hracím dnu v úvodním kole Fed Cupu nad Německem 2:0 na zápasy. Iveta Benešová se dnes postarala o překvapení, když v úvodní dvouhře ve Stuttgartu zdolala domácí jedničku Sabine Lisickou 2:6, 6:4 a 6:2.



"Mám hroznou radost, že se mi to povedlo a zvládla jsem to. Začátek nebyl nejlepší, obě jsme byly nervózní, ale ve druhém setu jsem se do toho dostala a pak mi přišlo, že jsem měla převahu. Je to super výsledek," řekla Benešová v rozhovoru pro Českou televizi.

V úvodu nevyužila rozechvělé ruky Němky, která v první hře udělala dvě dvojchyby, a ani jeden z pěti brejkbolů neproměnila. Čtrnáctá hráčka světa Lisická se uklidnila, její podání začalo atakovat hranici 200 km/h a údery získaly na délce a razanci. Benešová následně přišla dvakrát o servis i o první sadu.

Devětadvacetiletá hráčka ale bojovala, svou levačkou začala lépe returnovat, rozdělovala míč do stran a nechybovala. Brejk z úvodní hry druhé sady ještě neudržela, v třetí hře nevyužila při podání Němky vedení 40:0, ale druhého brejku se dočkala. Uspěla v devátém gamu a při svém podání potvrdila zisk setu.

V rozhodující sadě Benešová vládla výměnám, dařilo se jí Lisickou rozběhat a nutit k chybám. Češka se potýkala s využíváním brejkbolů, ale v třetí sadě proměnila dva z celkem 19, které v utkání měla. Od stavbu 2:2 získala čtyři hry, udržela pevné nervy a po dvou hodinách využila po špatném returnu soupeřky druhý mečbol.

Výhrou oslavila Benešová návrat do fedcupové dvouhry po třech letech a zaznamenala nejcennější singlovou výhru v soutěži. V roce 2008 zdolala tehdy světovou osmnáctku Šahar Peerovou z Izraele.

Utkání 1. kola Světové skupiny tenisového Fed Cupu ve Stuttgartu:
Německo - ČR 0:1 po úvodní dvouhře
Lisická - Benešová 6:2, 4:6, 2:6.

Iveta Benešová (vlevo) se utkala ve dvouhře s Němkou Sabine Lisickou
Iveta Benešová (vlevo) se utkala ve dvouhře s Němkou Sabine Lisickou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud