Pavel Novotný
19. dubna 2012 • 11:05

Porazily jsme vás čtyřikrát v řadě, zdoláme vás zase, hrozí Italky

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžký souboj s nebezpečnými Italkami čeká na české tenistky v semifinále Fed Cupu. Kvitová a spol. se však na trojnásobné šampionky věří. O víkendu navíc půjde o souboj vítězů posledních dvou ročníku ženské týmové soutěže. "Naše rychlá hra na ně bude platit," říká Šafářová. "Budeme lepší,  vyhrajeme," přidává optimismus i český nehrající kapitán Petr Pála.



Zkušené Italky jsou však jiného názoru. "Jsme v semifinále počtvrté v řadě, stejně jako Češky, nebojíme se," dodává kuráž soupeřkám čtyřiadvacátá hráčka světa Flavia Pennettaová.

Přitom právě třicetiletá tenistka nemá nominaci do dvouher vůbec jistou.  Žebříčkově jí totiž předčí jak dvanáctá Francesca Schiavoneová, tak devatenáctá Roberta Vinciová.

Právě Pennettaová však hrála hlavní roli v posledním vzájemném střetnutí v roce 2010, kdy Italky rozdrtily český tým jasně 5:0. Kvalitu Pennettaové tenkrát poznaly na vlastní kůži Lucie Hradecká i Petra Kvitová.

"Petra se za poslední dva roky neskutečně zlepšila, bude to úplně o něčem jiném. Čeká nás nesmírně náročný zápas, bude se hrát na tvrdém povrchu, ale pro nás mluví jak vzájemná bilance (4:3), tak i to, že jsme vyhrály poslední čtyři vzájemná utkání. Věřím, že postoupíme," neztrácí klid Pennettaová.

Pennettaová lituje zahozené šanceFoto sita

Ani případného tlaku se bývalá desátá hráčka světa nebojí. "Jsme velice zkušené, semifinále hrajeme celkem pravidelně, takže se dá říct, že je to pro nás už taková rutina," dodává s úsměvem Flavia.

"V každém případě na pozitivní statistiku zase tak moc hledět nemůžeme. Každý zápas, zvláště ve Fed Cupu, je jiný, specifický. Budeme muset předvést to nejlepší, co v nás je. I tvrdý povrch v Ostravě bude více sedět Češkám, musíme být na to připraveni," říká vítězka devíti turnajů na okruhu.

Český tým se domácím divákům představí poprvé od roku 2010, kdy v Brně přivítal Německo. Se stejným soupeřem si Češky poradily i v letošním prvním kole Fed Cupu. Italky se ve stejné fázi soutěže hodně nadřely s Ukrajinkami, které zdolaly až díky rozhodující čtyřhře 3:2.

Na tým Petra Pály však míří pořádné varování. Pokud by došlo na rozhodující debl i tentokrát, pak se může český celek spolehnout na to, že do něj nastoupí Roberta Vinciová, která má v týmové soutěži stěží uvěřitelnou bilanci 17:0!

Vzájemná bilance Češek a Italek ve Fed Cupu

2010 Itálie - Česko 5:0

2005 Itálie - Česko 3:2

2004 Itálie - Česko 3:1

1998 Itálie - Česko 4:1

1993 Česko - Itálie 2:1

1983 ČSSR - Itálie 2:1

1981 ČSSR - Itálie 3:0

Bosé modelky: České tenisové reprezentantky (zleva) Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková, Lucie Šafářová a Petra Kvitová zkrátily a zpříjemnily 18. dubna v Ostravě v butiku jednoho z týmových partnerů zkoušením nových šatů pro čtvrteční oficiální večeři.
Bosé modelky: České tenisové reprezentantky (zleva) Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková, Lucie Šafářová a Petra Kvitová zkrátily a zpříjemnily 18. dubna v Ostravě v butiku jednoho z týmových partnerů zkoušením nových šatů pro čtvrteční oficiální večeři.


Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud