Jonáš Bartoš
13. listopadu 2015 • 16:12

Šachy se Šafářovou, brzdí ji zranění. Šetří oporu na neděli?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve třech uplynulých finále Fed Cupu nechyběla v české sestavě, v roce 2012 se Srbskem se stala hlavní hrdinkou víkendu. V sobotu proti Rusku ale Lucie Šafářová bude jen držet palce Petře Kvitové a po ní Karolíně Plíškové, česká dvojka nenastoupí do úvodních dvouher. „Lucka se necítila být stoprocentně připravená,“ vysvětlil český kapitán Petr Pála. Co tedy finalistce letošního French Open vlastně je?



Lucie Šafářová se ke svému zdravotnímu stavu nechtěla vyjadřovat, nicméně celý týden trénovala s ovázaným zápěstím na levé ruce, které zřejmě není úplně v pořádku. Zřejmě to na posledním pátečním dopoledním tréninku rozhodlo, že do bitvy s ruskou hvězdou Marií Šarapovovou poprvé půjde Karolína Plíšková .

„Bylo to těžké rozhodnutí. Ráda bych byla stoprocentní, ale takhle to je nejlepší,“ odpověděla finalistka letošního French Open. Zda má její indispozice spojitost s bakteriální infekcí, kterou prodělala v září, už konkrétně komentovat nechtěla. „Já bych se k tomu v tuhle chvíli moc nevyjadřovala,“ dodala Šafářová.

Český kapitán Petr Pála o složení české dvojice dlouho váhal, s finálním verdiktem čekal do poslední chvíle. „Nominaci jsem udělal až po dnešním dopoledním tréninku. Lucka se necítí na zápas stoprocentně připravená, tím bylo rozhodnutí jasné,“ vysvětlil Pála, proč do dvouher za českou stranu půjdou Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

Zdravotní stav Šafářové se prý rychle lepší. Také proto ještě v pátek na tréninku zkoušela, jestli přece jen nezkusí nastoupit už v sobotních dvouhrách. Nakonec se všichni shodli na tom, že vyhlášenou bojovnici nechají odpočívat a případně ji nasadí v neděli, kdy se bude lámat chleba. „Tohle rozhodnutí jsme udělali na sobotu, pro neděli je vše otevřené,“ zdůraznil Pála.

Kvitová o hekání Šarapovové: Tak nepříjemné mi to nepřijde
Video se připravuje ...

Plíškovou čeká největší zápas kariéry

Finálovou bitvu s ruským týmem začne v sobotu v O2 areně od 14:00 Petra Kvitová proti Anastasii Pavljučenkovové. „Hraje rychle z lajny, chodí to toho, má i dobrý kraťas. Bude to těžké,“ odhadovala česká jednička.

Největší zápas kariéry čeká Karolínu Plíškovou. Světová jedenáctka ve vyprodané hale poprvé v životě vyzve Marii Šarapovovou. „Budu vědět, že je to Šarapovová, ale respekt na kurt nepatří. Věřím, že se s atmosférou poperu a bude to dobrý zápas,“ tvrdila sebevědomě.

Plíšková patří k velmi odolným hráčkám, atmosféra 13tisícového davu by ji nemusela rozhodit. Při čtvrteční rozehrávce s Petrou Kvitovou navíc vypadala velmi dobře. Z posledního turnaje v Číně (těsná prohra ve finále s  Venus Williamsovou ) si přivezla výtečnou formu.

„Je trochu překvapivé, že jsme spolu ještě nehrály. Má letos dobré výsledky, bude to výzva a chci předvést co nejlepší výkon,“ okomentovala chystaný druhý zápas sobotního odpoledne Maria Šarapovová, nejsledovanější tvář víkendu.

Z hráčky, která při loňské vítězné jízdě plnila v českém týmu roli náhradnice, se nyní stává jedna z klíčových postav. Plíšková už zvládla roli české jedničky v prvním kole na půdě Kanady, kde vyhrála obě dvouhry (dva své dosavadní starty ve Fed Cupu).

V narvané libeňské hale ale půjde o úplně jiný zápas. Pomoct by jí určitě mohla Petra Kvitová, pokud zvládne úvodní singl víkendu proti ruské dvojce Pavljučenkovové. 

Šafářová odpovídá: Vezme si na Šarapovovou špunty do uší?
Video se připravuje ...

Tenisový svátek se blíží. Jak se české tenistky chystají na Rusky?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud