Pavel Novotný
16. listopadu 2015 • 04:57

Parádní gesto Šarapovové: Děkuji, Praho, za nádherný víkend

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svoji roli splnila na jedničku. Maria Šarapovová vyhrála ve fedcupovém finále proti České republice obě své dvouhry. Více pro úspěch své země udělat nemohla. Přesto odjížděla z Prahy jako poražená. Stopy po znechucení byste však u ruské hvězdy hledali marně. „Je pro mě ctí, že jsem mohla být součástí tohoto týmu. Děkuji Praze za neuvěřitelný víkend,“ psala na twitteru světová čtyřka.



Vidět Marii Šarapovovou při fedcupových zápasech je velká vzácnost. Ruská tenistka týmovou soutěž ve valné většině přehlíží, přednost dává individuální kariéře. A i v hlavním městě ukázala svoji výjimečnost. I když nejdříve trošku jinak, než by chtěla.

Na rozdíl od českých hráček a svých parťaček z týmu zvolila ubytování stranou od ostatních a útočiště našla v luxusním hotelu Four Seasons poblíž Karlova mostu, což vyvolalo mezi některými fanoušky nevoli.

Na řeči o nafoukané hvězdičce, která pohrdá ostatními, však dala Šarapovová rychle zapomenout. Skvělým výkonem a maximálním nasazením vedla ruský tým za tolik vytouženým titulem.

Nerozhodili ji ani někteří nesportovně se chovající fanoušci, kteří v jejím zápase proti Karolíně Plíškové tleskali na  dvojchyby či se snažili napodobovat její hekání při výměnách.

"Nemyslím si, že publikum bylo nepřátelské. Hrajeme v Praze, něco se dalo očekávat. Ale já jsem ve své mysli viděla pouze ruské vlajky, kterých v hledišti pár bylo." uvedla po sobotním vítězství nad Plíškovou.

Maria Šarapovová si finálový zápas užilaFoto Twitter.com

O jediný set přišla v neděli proti výborně hrající Kvitové, přesto dokázala zvítězit a poslat Rusko do vedení 2:1.„Odvedla jsem tu svůj džob a co nejlépe odehrála dva zápasy. Ostatní je už mimo mou kontrolu,“ hlásila bezprostředně po nedělním utkání.

Jako by tak trošku tušila, co se stane. Ve druhém utkání totiž Anastasia Pavljučenkovová nestačila na Karolínu Plíškovou, o definitivní šanci na trofej pak připravil ruský tým debl Strýcová a opět Plíšková, které ve třísetové bitvě zdolaly dvojici Vesninová, Pavljučenkovová.

Smutek ve tváři ruské superhvězdy byl po utkání patrný, ani to ji však neodradilo od poděkování nejen svému týmu, ale i pražskému publiku.

Ruské tenistky přebraly poháry pro poražené finalistky
Ruské tenistky přebraly poháry pro poražené finalistky



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud