Jonáš Bartoš
15. listopadu 2015 • 22:50

Kája je brutální deblistka, smála se Strýcová. Pak začaly oslavy...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtý titul ve Fed Cupu za posledních pět let? Neskutečná bilance. České tenistky si znovu vychutnávají vítězné pocity v O2 areně. Proti Ruskám šlo o dramatické finále, domácí hráčky otočily skóre až v posledních dvou zápasech. „Prožila jsem největší víkend kariéry,“ zářila hrdinka Karolína Plíšková.



Útrobami libeňské haly burácel hlasitý smích. Na tiskovou konferenci se řítil celý český tým. Všechny tenistky včetně kapitána Petra Pály předstoupily před novináře v rozverné náladě. Jak jinak, když jsou znovu nejlepším týmem na světě.

„Všechna finále byla nádherná, každé z nich něčím jiné. Holky byly fantastické. Celý tenhle týden a vlastně i celý rok,“ ocenil Pála.

Český tým ustál absenci zraněné opory Lucie Šafářové, finále dotáhl do vítězného konce po skvělém představení nový deblový pár Barbora Strýcová, Karolína Plíšková. „Prožila jsem největší víkend kariéry, hrát před takovou halou je něco fantastického,“ radovala se Plíšková.

Petra Kvitová zvedla nad hlavu vítězný pohár.Foto Pavel Mazáč (Sport)

„Dost mi pomohl včerejší singl. Poznala jsem atmosféru v hale, cítila se pak o hodně lépe. Na kurt jsem šla za stavu jedna dva, ale na to vůbec nemyslela. Pavljučenkovovou už jsem letos jednou porazila, věřila jsem, že to zvládnu i dneska. Mám neskutečnou radost, žádná únava sem nepatří,“ dodala česká hrdinka finálového dramatu.

Velký zápas odehrála v rozhodující čtyřhře Barbora Strýcová. „Nikdy jsme spolu nehrály, ale dobře to zapadlo. Karolína dohrála, měly jsme půl hodiny na to se připravit. Taktika byla taková, že Kája bude dobře servírovat a pálit to zezadu, já budu dobře zakončovat na síti. Dělaly jsme, co nám řekli trenéři a kapitán, A skončilo to 4:6, 6:3 a 6:2,“ usmívala se 29letá tenistka.

Jsem špatnou deblistkou, smála se Plíšková

Strýcová je velká showmanka, bouřící O2 arena z drobné hráčky vydolovala ultimátní výkon. „Byl to asi nejdůležitější a nejlepší zápas, jaký jsem kdy odehrála, protože šlo o finále. Kája je brutální deblistka,“ pochválila svou mladší parťačku. „Jsem špatnou deblistkou. Voleje nejsou ideální, ale trošku to jde i bez nich. Když mám někoho, jako je Bára, tak to jde,“ reagovala Plíšková.

České tenistky vyhrály před domácím publikem třetí finále. Právě podpora nadšeného davu celý tým strhává k maximálnímu tenisu. „Samozřejmě mi to pomáhalo, nejen přítel, ale celá hala mi fandila. Bylo to úžasné, emotivní,“ děkovala fanouškům Strýcová. „V Česku je bezkonkurenčně nejlepší publikum, fanoušci jsou opravdu skvělí,“ dodala Lucie Šafářová.

Je dobojováno! Češky počtvrté za posledních pět let získávají Fed CupFoto ČTK
Česká dvojka má za sebou těžký týden. Přes veškerou snahu lékařů i celého týmu nakonec kvůli bolavé ruce nemohla nastoupit, ale skvělým způsobem ji zastoupila mladší Plíšková.

„Mám zánět zápěstí. Během týdne se to nějak vyvíjelo, bohužel jsem vůbec nemohla hrát. Čekají mě dva až tři týdny volna, abych to dala dohromady. Byla jsem, strašně nervózní, šlo o drama do poslední chvilky. Ale holky hrály úžasný tenis,“ pochválila své parťačky.

Celý tým se po tiskové konferenci ponořil do dlouhé noci plné oslav. „Ještě nás čeká oficiální banket, pak oslavy. To je tajné, kde jsou. Budou probíhat podle nálady, což je super, Takže bouřlivě,“ nastínila Strýcová, která se pasovala do role týmové mluvčí.

Největší síla českého týmu je jednoznačně v kolektivu. „Je to strašná výhoda, naše základna je opravdu široká. Lucka (Šafářová), která měla fantastickou sezonu a nemohla hrát, místo ní to zvládla Kája (Plíšková), odehrála tři zápasy ve dvou dnech. Jsem strašně rád, že holky takhle rády hrají a tolik tomu dávají. Těžko by se bez toho něco vyhrálo,“ zhodnotil Pála.

Společné foto českého týmu
Společné foto českého týmu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud