Jonáš Bartoš
14. listopadu 2016 • 15:47

Plíšková: Překvapila mě gratulace od Čecha. V čem je síla tenistek?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro návrat ze Štrasburku do Prahy se místo cesty autem dočkaly přesunu leteckým speciálem. Po náročném víkendu ale české tenistky stejně dorazily do tenisového areálu pražské Sparty značně unavené. Po zisku pátého titulu ve Fed Cupu za posledních šest zdůrazňovaly, jak je pro ně důležitý fungující tým a lidé okolo nich. Čeho si po dalším velkém triumfu nejvíc váží a myslí ještě na další trofeje?



Petra Kvitová , Karolína Plíšková a Barbora Strýcová doplněné Lucií Hradeckou ve Francii vyválčily další obrovský triumf pro český tenis. Potvrdily, že výběr Petra Pály v současném rozpoložení nemá ve světě konkurenci.

„Síla našeho týmu je v tom, že děláme všechno spolu. Jak se o nás starají lidé kolem, to je neuvěřitelný servis a je to pro nás hrozně důležité,“ pochvalovala si Strýcová. „Každý triumf je speciální, společný týden vytváří různé příběhy, každý má něco a každý je jiný,“ odmítla srovnávat s úspěchy z minulých let.

Z kapitána Petra Pály je s pěti tituly rekordman Fed Cupu, stejný počet trofejí má ve sbírce i Petra Kvitová. „Při prvním titulu jsme také hrály všechno venku, tenhle triumf mi to tím trošku simuluje. Ve Švýcarsku jsem nehrála, celkově to holky zvládly super,“ ocenila dvojnásobná šampionka Wimbledonu.

„Lepší to bylo před domácím publikem, loni v Praze (při vítězném finále s Ruskem) šlo o neskutečný zážitek. Teď jsme všechno vyhrály venku, navíc v rozhodujících deblech. Jak je vidět, nezáleží jen na tom, kde se to hraje,“ dodala nejmladší členka týmu Karolína Plíšková.

Pála: Dokud máme tak silný tým, musíme se snažit uspět co nejlépe každý rok
Video se připravuje ...

Hlavní síla nejlepšího tenisového týmu na světě je v kolektivu. „Máme obrovsky široký tým, díky tomu jsme mohli Fed Cup vyhrát tolikrát. Vždycky dokázal někdo zastoupit toho druhého. Měli jsme kolikrát štěstí na los, na všechno, přiklánělo se to na naši stranu. Věřím, že máme sílu na další tituly,“ doufal Pála.

Po nedělní výhře v rozhodující čtyřhře se na české tenistky sypaly gratulace ze všech stran. „Dostaly jsme jich hodně, mně asi nejvíc potěšila ta od Petra Čecha , jak dával fotku na Twitter. To mně docela překvapilo,“ líbilo se Plíškové, že jejich vítězné tažení sledoval i nejlepší český fotbalista. „Psal nám také pan Lendl , mně ještě David Kostelecký ,“ připomněla Kvitová další gratulanty.

Všechny hráčky měly po příletu do Prahy v hlavách spíš dovolenou, sezona byla opravdu dlouhá a náročná. Už v únoru se začne v týmové soutěži znovu, české tenistky začínají v Ostravě proti Španělsku. Žádná z členek vítězné sestavy zatím neřekla, že by v týmu i přes nabitý program nechtěla pokračovat.

„Singlová část kariéry je asi důležitější, ale když bude prostor a bude to pasovat do programu, Fed Cup si zahraju ráda. Teda pokud budu nominovaná kapitánem. Zažít taková finále, jako už jsme zažily několikrát, to se nepoštěstí jen tak někomu,“ naznačila Kvitová.

„Jestli budu hrát, nevím. Záleží na kapitánovi, jestli mě nominuje, jaká bude sezona, co zdraví a spousty dalších věcí. Ale když to půjde, budu hrát ráda,“ přidala se ke své parťačce Strýcová, hrdinka nedělní dvouhry i závěrečné čtyřhry.

Strýcová: Za úspěchem je tým a lidi kolem nás
Video se připravuje ...

Barbora Strýcová, jedna z hrdinek vítězného fedcupového týmu
Barbora Strýcová, jedna z hrdinek vítězného fedcupového týmu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud