10. dubna 2012 • 04:59

Tenisté slavili i se svými láskami: Teklo šampáňo, pivo a hruškovice

Autor: Pavel Krejča (Blesk)
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začalo to šampaňským, skončilo u hruškovice. Triumf v Davis Cupu nad Srbskem (4:1) slavili tenisoví reprezentanti v centru Prahy. Postup do semifinále zapili čeští hrdinové Tomáš Berdych a Radek Štěpánek s týmem u Svatého Václava. Nechyběly u toho jejich partnerky Ester Sátorová a Nicole Vaidišová.



Foto 

Pomsta byla sladká. Čeští tenisté vrátili Srbům dva roky starou semifinálovou porážku z Bělehradu na domácí půdě před vyprodanou O2 arenou.

Balkánského soka skolil potřebným třetím bodem Berdych, který v nedělní dramatické bitvě udolal Tipsareviče (7:6, 7:6 a 7:6!) Euforie stříkala na všechny strany.

„Byly to nervy. Ani si nepamatuju mečbol. Povedlo se to parádně,“ radoval se Berdych, který během tří utkání neztratil ani set.

Blesk jako jediný zjistil, kde daviscupoví borci slavili. Za super výkon si Berďa k večeři zasloužil kačenu se zelím a knedlíkem v Restaurant – Café Svatého Václava (oblíbené místo i pro pařby hokejistů), kam byli hráči pozváni.

Polibek pro vítězeFoto Pavel Mazáč (Sport)

Štěpánek si dal moravského vrabce. Večírek tentokrát, jako tomu obvykle bývá, neplatil majitel agentury Česká sportovní Miroslav Černošek, která se o tenisty stará, ale pilo se na účet podniku.

Tenisté byli utahaní z náročné víkendové bitvy. Rány jim však lízaly jejich partnerky.

Berdych měl po svém boku přítelkyni Ester Sátorovou, Štěpánek manželku Nicole Vaidišovou (Štěpánkovou).

Akce byla spíš komorní a kolem půlnoci se šlo domů. Velké oslavy si asi tenisté šetří až po semifinále, které se bude hrát v září v Argentině...

Nicole měla z postupu velkou radost
Nicole měla z postupu velkou radost

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud