4. října 2012 • 10:09

Nadal se vrací, strýček Toni nevyloučil start v Davis Cupu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrozivá postava španělského fenoména Rafaela Nadala se opět dere do cesty českým tenistům před blížícím se finále Davis Cupu. Klíčový hráč soupeře se po vleklém zranění kolena chce do dvou týdnů vrátit k tréninku a jeho trenér strýc Toni dokonce nevylučuje jeho start v titulovém boji.



V posledním soutěžním zápase ho ve Wimbledonu vyprovodil Lukáš Rosol. A stále se může stát, že i comeback čeká Rafaela Nadala proti českému hráči. Jeho strýc a zároveň kouč Toni se ještě nevzdal naděje, že by současná světová čtyřka mohla nastoupit od 16. do 18. listopadu v pražské O2 Areně proti českému týmu ve finále Davis Cupu.

„Nevím, jestli bude Rafael hrát finále. Já doufám, že tam bude. Je pravda, že čas utíká,“ citoval Toniho Nadala deník Latin American Herald Tribune.

Rafael Nadal od senzační wimbledonské porážky s Rosolem léčí zraněné koleno, vynechal US Open a kvůli ztraceným bodům spadl na čtvrté místo světového žebříčku. Ještě nedávno to vypadalo, že přijde i o lednové Australian Open. Situace se však změnila.

„Rafael se stále zotavuje. Věřím, že by mohl během patnácti dnů začít trénovat. Uvidíme, kdy se vrátí k zápasům,“ řekl Toni Nadal. „Nebude hrát do té doby, než bude stoprocentně v pořádku.“

Populární Rafa tráví v současnosti hodně času doma na Mallorce a často hraje golf. Údajně se stále nevzdává myšlenek na start na londýnském Turnaji mistrů, zatím však potvrdil až svoji účast na prosincové exhibici v Abú Dhabí.

„Musí čekat a věřit,“ dodal jeho strýc.

Toni Nadal je ale přesvědčen, že španělský daviscupový tým může být v Praze konkurenceschopný i bez jeho synovce.

„Klíčovým mužem bude David Ferrer, který je schopen porazit kohokoli, včetně Berdycha,“ prohlásil Toni Nadal. „Porazit Berdycha v hale bude obtížné, zvlášť s podporou publika. Bude ale taky pod tlakem.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud