Jiří Punčochář
30. ledna 2013 • 17:27

VIDEO: Kluci, jedem! Fanoušci už ženou tenisty na Švýcary

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ŽENEVY | Středeční veřejný trénink švýcarských a českých tenistů před víkendovým zápasem 1. kola Davis Cupu v Ženevě si vedle desítek místních dětí nenechali ujít ani první čeští fanoušci. Vedle kurtu, kde se připravovali Berdych s Rosolem, visela na tribuně česká vlajka, obhájce trofeje provázel první povzbudivý potlesk. O podporu loňští vítězové určitě ani venku nepřijdou!



Malá tenistka ve školním věku si sice nesla na dresu podpis Stanislase Wawrinky, švýcarské jedničky, kterou obklopili lovci autogramů, ale jejím hlavním hrdinou byl Tomáš Berdych.

Česká dívenka, která s rodiči v Ženevě žije, sledovala Berdycha v akci velmi bedlivě ve společnosti své tety, také tenisové fanynky z Bystřice pod Hostýnem. Ony dvě byly prvními českými fanoušky v hale Palexpo vedle ženevského letiště, kde se od pátku do neděle hraje.

„Pojala jsem to jako dovolenou, jsem zde už tři týdny. Neteř hraje tenis a od klubu dostala mail, že trénink bude otevřený. Hned jsme se rozhodli přijít. Viděli jsme napřed jen Švýcary, už jsme to chtěli zabalit, až pak přišli naši kluci. Jsme nadšené, že je můžeme vidět takhle zblízka a jinak než při zápase,“ řekla Renata z Bystřice pod Hostýnem.

Podívejte se na záběry z českého tréninku před prvním kolem Davis Cupu ve Švýcarsku
Video se připravuje ...

Na zápas se chystá také, i když vstupenky stojí 250 švýcarských franků, což je podle ní i na místní poměry dost. Určitě nebude s českou zástavou sama, další příznivci dorazí v pátek.

Její tip je jasný, Česko vyhraje. „Dejme tomu 3:2,“ usmívá se Renata.

Stejně jako ona si náladu a prostředí v hale pochvalují i tenisté. Berdych už se pomalu srovnal s časovým posunem po návratu z Austrálie a zvyká si na pomalejší povrch, než na jakém se hrálo v Melbourne.

Český daviscupový tým pózuje na tiskové konferenci ve Švýcarsku: zleva Tomáš Berdych, Lukáš Rosol, kouč Jaroslav Navrátil, Ivo Minář a Jiří Veselý
Český daviscupový tým pózuje na tiskové konferenci ve Švýcarsku: zleva Tomáš Berdych, Lukáš Rosol, kouč Jaroslav Navrátil, Ivo Minář a Jiří Veselý

„Kurt je hrubší, takže odskok je jiný, někdy nepravidelný. Je potřeba se soustředit na každý míč. Povrch je středně rychlý, takový, jaký si asi domácí tým přál,“ řekl českým novinářům čtvrtfinalista Australian Open.

První část tréninku odehrál s Lukášem Rosolem, po nich se na dvorec chystali Ivo Minář a Jiří Veselý. Ve čtvrtek se v Ženevě losuje, český kapitán Jaroslav Navrátil vsadí ve dvouhrách na dvojici Tomáš Berdych, Lukáš Rosol.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud