17. listopadu 2013 • 21:10

Pojď, Ráďo, fandila Kvitová. Štěpánek se podruhé stal tenisovým hrdinou

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO Z OSLAV | Vyhrát jednou? Neuvěřitelné. Podruhé? Opravdový tenisový zázrak! Radek Štěpánek se vyžívá v dramatických koncovkách. Stejně jako loni proti Španělům zvládl rozhodující pátou koncovku daviscupového finále a s ostatními členy českého týmu může křepčit. Čtyřiatřicetiletého hrdinu vypjatých závěrů na dálku podporovala i přítelkyně Petra Kvitová.



Štěpánek se spolu s Tomášem Berdychem a Lukášem Rosolem dostal mezi úzce vyvolenou skupinu tenistů, kteří dokázali vyhrát Davis Cup dvakrát za sebou. Po hladké výhře nad Lajovičem padl na kurt a Češi začali slavit kolem stříbrného poháru.

"Říká se, že je těžší obhajovat, myslím, že jsme využili zkušenosti a zaslouženě získali salátovou mísu podruhé za sebou. Jsme jedním z pěti týmů, které dokázaly obhájit. To je fantastické. Dopsali jsme ten neuvěřitelný příběh," radoval se v rozhovoru pro Českou televizi Štěpánek.

Vedle Tomáše Berdycha odehrál parádní víkend. V pátek se "rozehrál" s prakticky neporaziletným Djokovičem, v sobotu opanoval čtyřhru a na závěr přidal nejtěžší, třetí rozhodující bod. "Radek odehrál vynikající víkend. Vyhrát to podruhé je neuvěřitelný pocit, fakt skvělý," prohlásil do kamer ČT Sport Tomáš Berdych.

"Poprvé je to vždy jen jednou, ale tohle se nikdy neohraje. Všichni jsme plni emocí, těžko se hledají slova. Myslím, že to doceníme až během pár dnů," dodal Štěpánek, který tejně jako loni vyhrál za stavu 2:2 rozhodující pátý zápas. "Tenhle prodloužený víkend jsem odehrál asi v životní formě," líčil čtyřiatřicetiletý daviscupový hrdina.


Na dálku mu držela palce i přítelkyně Petra Kvitová. "Pojď Ráďo," komentovala na sociálních sítích svou fotku u televize světová osmička, která v Srbsku nebyla kvůli vlastní exhibici v Karibiku.

Davis Cup je pro Štěpánka naprosto srdeční záležitostí, s Berdychem se v třídenním zatížení pokaždé vyždímají ze všech sil. Dřina a ochota reprezentovat se znovu vyplatila. "Pro první kolo jsem nebyl k dispozici já, ve druhém kole naopak Tomáš. V semifinále a finále jsme to zvládli stejně dobře jako loni," pochvaloval si.

Teď mohou oba a všichni, co se na obhajobě Davis Cupu podíleli, zaslouženě slavit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud