18. listopadu 2013 • 18:28

Djokovič chyběl na večeři. Chtěl jsem s ním tancovat, žertoval Berdych

Autor: rou, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta porážka se mu kousala hodně těžce. Novak Djokovič sice ve finále Davis Cupu proti Česku vyhrál oba své zápasy, Srbové ale stejně na "salátovou mísu" nedosáhli. Největší hvězda domácího týmu byla naštvaná na Mezinárodní tenisovou federaci (ITF), že kvůli přísnému dopingovému trestu nesměl proti Čechům hrát Viktor Troicki a Radek Štěpánek si tak v rozhodujícím duel mohl smlsnout na nezkušeném Dušanu Lajovičovi. Možná i proto Djokovič nedorazil na tradiční závěrečný banket pořádaný právě ITF.



Berdych se nad Djokovičovou absencí pozastavil ještě večer na svém twitterovém účtu, když si rýpl, že domácí miláček je asi ještě stále v garáži (v narážce na slova svého parťáka Štěpánka po čtyřhře). Nicméně tenhle příspěvek pak česká jednička vymazala a napsala nový:

"Proč jsem mazal? Chtěl jsem si s Djokym dnes večer zatancovat... Jsem smutný, že tu není?!?"

Několik Djokovičových fanoušků se tím cítilo uraženo, Berdych prý nemá úroveň.

„Nebyl na večeři, je to pravda. Je to spíš starost pro vedení soutěže, které se tím asi bude zabývat a řešit to. Nevím, jaká jsou na to pravidla. Ale ta večeře je oficiální a povinnou součástí každého Davis Cupu, na ní by každý hráč měl být k dispozici,“ komentoval situaci o den později na oslavách v Prostějově Tomáš Berdych.

"Byla tam nějaká výmluva. Já jsem se ho snažil nějak dovolat, ale nepodařilo se," usmíval se přímo při oslavách s fanoušky na centr kurtu.

„My to nemáme právo hodnotit, nevíme, co za jeho neúčastí doopravdy bylo. Ale celé utkání se odehrálo v duchu fair play, bylo to korektní ze všech stran. Tohle je spíš otázka pro Novaka a srbský tým, my jsme se tím nijak zvlášť nezabývali,“ dodal Štěpánek.

Šampioni jsou doma! Berdycha a spol. v Prostějově zavalili fanoušci
Video se připravuje ...

Daviscupoví hrdinové si setkání s fanoušky po návratu ze Srbska pořádně užili
Daviscupoví hrdinové si setkání s fanoušky po návratu ze Srbska pořádně užili

Radek Štěpánek si vychutnával chvíle štěstí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud