4. dubna 2014 • 10:07

Byla to dřina, ale bod je doma! Štěpánek porazil bojovného Ita

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté vedou ve čtvrtfinále Davisova poháru v Tokiu nad Japonskem 1:0. Radek Štěpánek zlomil po téměř čtyřech hodinách odpor Tacuma Ita a úvodní dvouhru dnes vyhrál po setech 6:7, 7:6, 6:1 a 7:5.



Ito, až 146. hráč světa, držel se Štěpánkem skoro celý zápas krok a ve výměnách od základní čáry zkušeného českého tenistu tlačil, ale často chyboval. Štěpánek na pomalejším povrchu jen občas zaútočil a těžil z 82 chyb soupeře.

 

"On neměl co ztratit a nastoupil do zápasu hodně agresivně. Ze všech pozic mě tlačil a hrál tak nízko, že jsem se prakticky celý zápas bránil a nebyl jsem schopen se dostat do svého útočného rytmu," řekl Štěpánek po utkání Radiožurnálu. "I takové dny jsou, kdy se člověk necítí na kurtu nejlíp a musí najít cestu ven."

První set si zkomplikoval Štěpánek sám. Za stavu 5:3 sadu nedopodával, pak měl při servisu japonského hráče tři setboly, ale neuspěl a úvodní sadu prohrál ve zkrácené hře.

Štěpánek mohl přijít i o druhý set, ale setbol za stavu 5:6 odvrátil těžkým volejem a druhý tie-break zápasu ovládl, i když v něm prohrával už 3:5.

"Ten volej byl zázračný a určitě to byl klíčový moment utkání. Kdybych prohrával nula dva na sety, tak by situace byla daleko vážnější," řekl Štěpánek.

"Musel jsem si vynadat, povzbudit se a dát do toho srdce, který tam vždycky je. To mi pomohlo přežít druhý set a nakopnout se pro zbytek zápasu," prohlásil.

Jen ve třetím setu Štěpánek dominoval. Soupeř si za stavu 0:3 nechal na kurtu ošetřit břicho, ale pak hrál bez viditelného omezení. Vyrovnaný čtvrtý set Štěpánek rozhodl brejkem na 6:5 a zápas pak ukončil při svém servisu.

Českému týmu chybí v Japonsku Tomáš Berdych, který s předstihem oznámil, že zápas vynechá. Nišikori vypadl z japonské sestavy kvůli zraněnému tříslu. Dnes nemohl nastoupit ani Go Soeda (134.), který měl před losem horečku.

 Japonsko - ČR 0:1 po úvodní dvouhře

Ito - Štěpánek 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 1:6, 5:7.

 

 

Tatsuma Ito předvedl svoje kvality, hrál výborně
Tatsuma Ito předvedl svoje kvality, hrál výborně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud