21. července 2015 • 11:20

Čeští tenisté znají soupeře pro baráž v Davis Cupu: jedou do Indie!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté budou bojovat o udržení ve Světové skupině Davisova poháru v Indii. Dnešní los v Londýně přisoudil nejvýše nasazené reprezentaci kapitána Jaroslava Navrátila aktuálně 21. tým žebříčku. Baráž se bude hrát 18. až 20. září.



"Tenisově to je příznivý los," uvedl Navrátil. Počítá se startem nejsilnější možné sestavy, vzhledem k místu konání ale očekává těžký zápas. "S ohledem na to, že se hraje v Indii, bude to náročné, hlavně co se týká aklimatizace a cestování. A to i proto, že nejlepší hráči by tam mohli letět přímo z US Open," doplnil týmový kapitán.

S indickými tenisty mají Češi poslední zkušenost z roku 1997, kdy ji v Příbrami porazili 3:2. V prvním kole tehdy museli otáčet stav 1:2 na zápasy a zejména díky Petru Kordovi postoupili do čtvrtfinále. Do baráže asijský celek postoupil po vítězství 3:2 na Novém Zélandu, mezi elitou hrál naposledy v roce 2011 a už vloni nezvládl baráž proti Srbsku.

Účast v letošní baráži vybojovali Somdev Devvarman (aktuálně 148. v žebříčku dvouhry ATP), Yuki Bhambri (151.), Saketh Myneni (194.) a desátý muž deblového pořadí Rohan Bopanna. Členem týmu je i dvaačtyřicetiletý Leander Paes, s 89 výhrami nejúspěšnější indický reprezentant a pamětník příbramské bitvy před 18 lety.

Český tým bude hrát baráž poprvé po čtyřech letech. Šampioni z let 2012 a 2013 prohráli v březnu v Ostravě v oslabené sestavě bez Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka s Austrálií 2:3. Berdych už dříve účast v baráži přislíbil.

Dvojice pro baráž Davisova poháru:

Indie - ČR,
Švýcarsko - Nizozemsko,
Rusko - Itálie,
Uzbekistán - USA,
Kolumbie - Japonsko,
Dominikánská republika - Německo,
Brazílie - Chorvatsko,
Polsko - Slovensko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud