Květoslav Šimek
16. července 2016 • 17:05

Štěpánkovi se pomsta Francii nevydařila: Ale rvali jsme se až do konce!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francii se chtěl pomstít. Z posledního vzájemného zápasu v Davis Cupu si Radek Štěpánek před dvěma lety odnesl problémy s ploténkou, které jej pak na dlouhých sedm měsíců vyřadily ze hry. Nepovedlo se mu to. Stejně jako v Paříži v roce 2014, tehdy s Tomášem Berdychem, padl i tentokrát po boji. Tentokrát s Lukášem Rosolem. A český tým po sobě s Francií prohrává 1:2 na zápasy.



Čím byli Francouzi ve čtyřhře nejvíc nepříjemní?
"Určitě jim hodně pomohla jejich sehranost. Hrají deblově za každého stavu, ať už jsou nervózní nebo nejsou nervózní. Nedělají chyby. Ze začátku hráli naprosto bezchybně, ale s tím jsem počítal, protože když jsme třeba v minulosti nastupovali proti Granollersovi s Lopezem, kteří vyhráli Masters, tak v prvním setu trefovali i mouchu za letu. Prostě jim tam padalo všechno. Věděl jsem, že nějakou šanci dostaneme, tu jsme využili ve druhém setu. Třetí nám zase utekl, ale nevzdali jsme to, nepoložili jsme zbraně a bojovali do posledního dechu."

Mrzí taková prohra o to víc, že šance byla?
"Ať už by to bylo třikrát 6:1 nebo 7:6 v pátém setu, tak v závěru dne je to jeden bod ze tří, který sem oba týmy přijely získat. Samozřejmě to vždycky mrzí o to víc, když je to po takové bitvě. Chtěl bych poděkovat fanouškům, protože atmosféra byla elektrizující a neuvěřitelná. Moc rádi bychom uhráli bod, ale to se nám nepovedlo, musíme to hodit za hlavu. Kluci si musí co nejvíc odpočinout, nabít nové síly, novou energii a zítra se půjdeme pobít o další vítězství."

Vy se na případnou nedělní dvouhru necítíte?
"To je spíš otázka na kapitána, ale moc optimisticky to nevidím."

Proč ne?
"Řeknu to tak. Nejsem v pozici, kdy by mi tělo umožnilo hrát na tři vítězné sety proti Tsongovi. Myslím, že bude lepší, když budou hrát kluci."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud