15. září 2018 • 19:30

ŠOK v Davis Cupu. Rosol s Jebavým ztratili výborně rozehranou čtyřhru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový výsledek čekal málokdo! Favorizovaný český pár Lukáš Rosol a Roman Jebavý v Budapešti ztratili vedení 2:0 na sety a páru Gábor Borsos (280. hráč deblového žebříčku ATP), Peter Nagy (422. hráč světa ve čtyřhře dle ATP) podlehli 6:3, 6:4, 1:6, 2:6 a 4:6. Čeští tenisté tak prohrávají s Maďarskem v baráži Davisova poháru 1:2 na zápasy, o obrat se svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila na budapešťské antuce pokusí v nedělních dvouhrách.



Nejdříve by mělo dojít na souboj jedniček Jiřího Veselého a Mátého Valkusze a poté duel uzavře utkání dvojek mezi Rosolem a Zsomborem Pirosem. Nominace se ale mohou změnit a otázkou je start Veselého.

Veselý totiž v pátek hrál poprvé po měsíční pauze zaviněné zraněným tříslem a nečekaně prohrál až se 419. hráčem světa Pirosem 6:3, 4:6, 6:4, 6:7 a 5:7. Rosol poté vyrovnal výhrou nad debutantem v soutěži Valkuszem 6:1, 6:2 a 6:4.

Proto Navrátil nasadil do čtyřhry Rosola právě místo Veselého. Rosol s Jebavým spolu hráli na turnajích loni dvakrát začátkem roku a zpočátku se jim dařilo. Dvakrát vzali servis Nagymu a hodinu a devět minut měli utkání pod kontrolou.

Od třetí sady nastal zlom. Z rytmu vypadl Jebavý, dvakrát si prohrál podání, podruhé i kvůli dvěma dvojchybám, a Češi o třetí set přišli. Ve čtvrtém se Češi ještě zhoršili, servis ztratili Rosol i Jebavý, Maďaři vycítili šanci a vynutili si pátou sadu.

Už za umělého osvětlení měli Rosol a Jebavý blízko brejku při podání Nagye, ale za stavu 3:2 čtyřikrát neuspěli. Vzápětí ztratil servis znovu Jebavý, který měl ke konci zápasu problém s lýtkem, a Češi se v závěru na obrat nezmohli.

Jebavý prohrál v Davis Cupu i svoji druhou čtyřhru v kariéře. Rosol si zahrál daviscupovou čtyřhru počtvrté a podruhé prohrál. Mezi jeho nejznámější starty v deblu patří ty v páru s Tomášem Berdychem. Před pěti lety ve Švýcarsku zvítězili 24:22 v pátém setu a utkání trvalo sedm hodin a minutu, což je nejdelší zápas v historii DC.

V případě porážky nebudou tenisté nasazeni při losu kvalifikačního kola příštího ročníku Davis Cupu a hrozil by jim silný soupeř.

Český deblový pár Roman Jebavý a Lukáš Rosol ztratil v Maďarsku skvěle rozjetý zápas
Český deblový pár Roman Jebavý a Lukáš Rosol ztratil v Maďarsku skvěle rozjetý zápas

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud