Pavel Novotný
9. března 2010 • 11:45

Gonzalez: Češi? Chci dát lidem naději

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devátého až jedenáctého července se postaví českému týmu s jasným cílem. Dovést svůj tým do semifinále Davisova poháru. Desátý hráč světa Fernando Gonzalez proklestil své zemi cestu přes první kolo, kdy především díky jeho výkonu postoupilo Chile přes loňského semifinalistu Izrael. A věří si i na Čechy. "Znám je a respektuju. Ale můžeme vyhrát," říká chilská jednička.



Fernando Gonzalez rozhodl o postupu Chile do druhého kola Davisova poháru v první nedělní dvouhře, kdy porazil ve třech setech Dudiho Selu. Již v pátečním duelu si poradil s Harelem Levym.

"Bylo to pro nás důležité vítězství, ale ještě významnější je skutečnost, že jsme udělali aspoň trochu radosti našim příznivcům. Vím, že je to malicherná věc, ale přesto všichni věříme, že jsme dali na chvíli zapomenout na strasti, kterými naše země prochází. Jsme s vámi," vzkázal obyvatelům zemětřesením těžce zkoušeného Chile Gonzalez.

Fernando GonzalezFoto ČTK/AP

Právě na horké chilské půdě se pokusí tým vedený nehrajícím kapitánem Jaroslavem Navrátilem uhasit plamen naděje horkokrevných fanoušků. "Bude to nesmírně těžké. Znám Štěpánka i Berdycha velmi dobře a vím, že jsou to velmi kvalitní tenisté. Respektuji je, ale také dobře vím, že jim můžeme čelit se vztyčenou hlavou. Můžeme vyhrát," burcuje devětadvacetiletý rodák ze Santiaga de Chile.

Chilský tenista má na svém kontě již jedenáct turnajových triumfů, poměrně dobře začal i rok letošní. Na Australian Open prošel do osmifinále, kde narazil do zdi jménem Roddick, na domácím turnaji v Santiagu skončil v semifinále, stejně daleko došel v Acapulcu.

Fernando GonzalezFoto ČTK/AP


S českými tenisty má zatím poměrně vyrovnanou bilanci. Berdycha porazil čtyřikrát, ve třech případech odcházel poražen. Se Štěpánkem se však radoval jen z jediného vítězství, třikrát na rodáka z Karviné nestačil.

Šance na postup do semifinále jsou pro oba týmy otevřené. Překazí Gonzalez a Massa českýmu týmu šancí obhájit finálovou účast z loňského roku?

Fernando Gonzalez
Fernando Gonzalez

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud