20. dubna 2012 • 13:55

Hrát za Rusko? Nejsem týmová hráčka, říká kráska Kirilenková

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruské tenistky skončily v minulém ročníku Fed Cupu ve finále, když v Moskvě nestačily na české hráčky v čele s Petrou Kvitovou. Teď čeká ruský výběr stejně jako ten český znovu souboj o finále. V něm se utkají se Srbskem.



Proti bývalým světovým jedničkám Jeleně Jankovičové a Aně Ivanovičové vyrazí vedle Pavljučenkové a Kuzněcovové i pětadvacetiletá vítězka debla z Key Biscane Maria Kirilenková. Za svou zemi by měla nastoupit v závěrečné čtyřhře pravděpodobně s Vesninovou.

Přesto, že jednadvacátá hráčka světa Kirilenková v nominaci Ruska nechybí, tvrdí, že hrát Fed Cup není pro její povahu to pravé. "Nejsem týmová hráčka," říká rodačka z Moskvy.

"Když dohraju zápas na turnaji, vždy jdu do svého pokoje, na večeři, prostě jsem zvyklá vše dělat sama. Tenis na okruhu není týmový sport, hrajete na turnajích sama za sebe," říká Ruska.

Maria Kirilenková podává v utkání s Petrou KvitovouFoto EPA

"Já osobně nejsem příliš týmová hráčka, hraju na své triko. Bojovat za Rusko je pro mě problém, ale čím častěji reprezentuji, tím je to jiné. Hrát za vlastní zemi je něco zcela odlišného, jiné pocity, nervy, dodává sympatická tenistka.

Rozdílné pocity vidí Kirilenková i v přípravě na fedcupové utkání.

"Už den před zápasem je to jiné než na běžném turnaji. Chodím v jiný čas spát, také se cítím rozdílně, už nejde jen o mě, chci se připravit co nejlépe, ta odpovědnost je prostě úplně jiná," uzavírá sedmá hráčka světa ve čtyřhře.

Velká radost v podání Petrovové
Velká radost v podání Petrovové

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud