8. listopadu 2010 • 08:12

Italské tenistky porazily USA a obhájily Fed Cup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italské tenisty obhájily titul ve Fed Cupu. Ve finále porazily podle očekávání v San Diegu domácí Američanky 3:1 na zápasy. Vítězný bod získala Flavia Pennettaová, která porazila Coco Vandewegheovou hladce po setech 6:1 a 6:2.



Italky ženské soutěži družstev dominují - trofej získaly potřetí za pět let. "Jsem šťastná, nadšená, že se nám to povedlo. Tohle se neomrzí, je to vždy nádherný pocit," řekla v rozhovoru na dvorci Pennettaová, hrdinka letošního finále i celého ročníku.

Pennettaová získala ve finále dva body a za celý rok neprohrála. Dokonce v šesti dvouhrách neztratila ani jeden set.

Finále proti Američankám začaly Italky skvěle už v sobotu, kdy Francesca Schiavoneová porazila debutantku Vandewegheovou 6:2, 6:4 a Pennettaová zdolala Bethanii Mattekovou-Sandsovou 7:6, 6:2. V nedělní první dvouhře dala týmu USA naději Melanie Oudinová, která porazila Schiavoneovou 6:3, 6:1, ale Pennettaová rozhodla.

Italky se radují po roce z titulu, který stejně jako loni získaly po finálové výhře nad Američankami. Před dvanácti měsíci doma v Reggiu Calabria zvítězily jednoznačně 4:0. V obou případech výběru USA chyběly zraněné hvězdy Serena a Venus Williamsovy.

V semifinále letošního ročníky Italky vyřadily české tenistky, na římské antuce porazily tým Petra Pály suverénně 5:0.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud