5. června 2017 • 09:35

Vyřazená obhájkyně v Paříži plakala kvůli divákům. Neměli respekt, řekla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájkyně titulu na French Open Garbiňe Muguruzaová prohrála na pařížské antuce v osmifinále. Čtvrtou nasazenou Španělku přehrála domácí tenistka Kristina Mladenovicová po setech 6:1, 3:6 a 6:3. Utkání mělo emotivní dohru, když se Muguruzaová rozplakala na tiskové konferenci kvůli chování domácích diváků.



Mladenovicová udělala v utkání 16 dvojchyb a přesto vyhrála. Obecenstvo pak na kurtu Suzanne Lenglenové dlouho aplaudovalo. "Hrát před vámi je ohromné. Dodáváte křídla, když se nedaří," řekla divákům čtyřiadvacetiletá vítězka.

Muguruzaová už tak nadšená z halasného publika nebyla. Po utkání přišla na tiskovou konferenci, kterou ale po čtvrté otázce na minutu opustila, protože se rozplakala. "Bylo to pro mě těžké," soukala ze sebe a na mysli měla pro ni nevraživou atmosféru. "Chápu to, ale neměli ke mně moc respektu," řekla.

Nespokojenost dala najevo při odchodu z kurtu, kdy mávala k tribunám zvednutým ukazováčkem. "Miluji tenhle turnaj a nejsem tady kvůli tomu, abych si vytvářela nepřátele nebo na někoho útočila. Ale nebylo to příjemné," řekla.

Během utkání si uvědomovala, že soupeřka měla problém se servisem a udělala nespočet dvojchyb. "Ale hrála dobře a vždycky se z toho nějak dostala," řekla Španělka, která využila jen tři z 11 brejkbolů.

Muguruzaová loni cestou za titulem v Paříži ztratila jediný set v 1. kole, ve finále porazila Američanku Serenu Williamsovou . Letos se jí na antuce tolik nedařilo, dvakrát vypadla v 1. kole a v Římě vzdala semifinále kvůli zranění.

Fanoušci hnali Mladenovicovou za výhrou a areálem Rolanda Garrose se neslo: "Kiki, Kiki!" Dcera srbských rodičů Mladenovicová jen těžko zadržovala slzy štěstí. "Na takto velký zápas jsem čekala. Nebylo to perfektní, ale bojovala jsem," řekla letošní finalistka antukových turnajů ve Stuttgartu a v Madridu.

Mladenovicová je na Roland Garros ve čtvrtfinále poprvé. Její příští soupeřkou bude Švýcarka Timea Bacsinszká, která vyřadila Venus Williamsovou z USA.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud