22. července 2008 • 11:15

Becker: Nejlepším tenistou je Nadal

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro německou tenisovou legendu Borise Beckera je Rafael Nadal jednoznačně nejlepším hráčem současnosti.



Žebříček pro nasazování do turnajů stále vede suverén posledních let Švýcar Roger Federer, ale španělský tenista ho může během několika týdnů z trůnu sesadit.

"Myslím, že když se zeptáte kohokoliv v tenisovém světě na to, koho považují za současnou jedničku, bude to vítěz French Open a Wimbledonu. Myslím, že přichází střídání stráží," řekl Becker během turnaje série Masters v Torontu.

Nemyslí si, že by za tím stála krize švýcarského vítěze dvanácti grandslamových turnajů, jenž letos ještě žádný velký titul nezískal.

"Nadal se zlepšil na úroveň, kterou nikdo nečekal. Federer hraje stejně dobře jako obvykle," poznamenal.

Rivalita mezi Nadalem a Federerem podle trojnásobného wimbledonského šampiona bílému sportu prospívá. "Tenis potřebuje hráče, kteří ze sebe vzájemně dostanou to nejlepší. Každý, kdo viděl wimbledonské finále, byl prostě nadšený kvalitou toho zápasu," prohlásil.

Nadal svou cestu za vysněným titulem na londýnské trávě ještě neviděl. "Díval jsem se jen na pár míčků, ne na celý zápas," poznamenal čtyřnásobný vítěz Roland Garros.

Rád by se jednou stal světovou jedničkou, ale zatím se na to snaží nemyslet. "Teď chci odehrát dobrý turnaj tady v Torontu," uvedl. S tradičním soupeřem se na kanadském podniku série Masters znovu může potkat až v nedělním finále. "Strašně rád bych s ním hrál. Když s ním budu hrát, budu ve finále. To by byl velmi dobrý výsledek, ne?" dodal.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud