27. července 2008 • 21:33

Nadal se blíží světové jedničce

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal vyhrál turnaj série Masters v Torontu a výrazně se přiblížil pozici světové jedničky, kterou od ledna roku 2004 okupuje Roger Federer.



Letošní vítěz Wimbledonu a Roland Garros porazil v dnešním finále hladce 6:3, 6:2 Němce Nicolase Kiefera, jenž hrál o titul na Masters vůbec poprvé.

Dvaadvacetiletý Nadal vyhrál pátý turnaj za sebou, celkově sedmý v tomto roce a jubilejní třicátý v kariéře. Za triumf získal 420.000 dolarů z celkové dotace 2,615.000.

Nadal, jenž naposledy prohrál zápas v květnu, stáhl díky triumfu v Torontu Federerův náskok v čele žebříčku na 300 bodů. Pokud Švýcar příští týden v Cincinnati stejně jako nyní v Kanadě vypadne už ve svém prvním zápase a jeho španělský rival postoupí do finále, ztratí po čtyř a půl letech pozici světové jedničky.

"Mám velkou radost z toho, jak jsem odehrál svůj první turnaj na tvrdém povrchu. Je pro mě hodně důležité dobře zahájit tuhle část sezony," uvedl Nadal, jenž úspěšně zvládl přechod z trávy na americký beton a dnes vyhrál 29. zápas za sebou.

Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Kiefer (Něm.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 6:2, 4:6, 10:6.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud