5. ledna 2009 • 13:20

Prorazí Davyděnko i na grandslamech?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikolaj Davyděnko si na prahu nové tenisové sezony přeje konečně prorazit na grandslamových turnajích. Sedmadvacetiletý Rus je sice aktuálně pátým hráčem světového žebříčku, ale loni ani na jednom z elitních podniků nepostoupil do čtvrtfinále.



Davyděnko v posledních čtyřech letech vždy skončil v elitní pětce světového pořadí, jenže na grandslamech je jeho maximem semifinále Roland Garros z let 2005 a 2007 a US Open z let 2006 a 2007.

"Chci lepší výsledky na grandslamech. Je hezké být mezi nejlepšími pěti hráči, ale je důležitější hrát dobře na grandslamech," uvedl na turnaji v indickém Čennaí, kde je nejvýše nasazeným hráčem. Pro rok 2009 ho proto pouhé udržení pozice v žebříčku ATP neuspokojí. "Chci něco dokázat a ne jenom zůstat v první pětce. Velké turnaje se počítají a právě ty budou pro mě letos prioritou," řekl.

Loni vyhrál tři turnaje včetně podniku série Masters v Miami, kde porazil nejlepšího hráče uplynulé sezony Rafaela Nadala ze Španělska. Navíc postoupil do finále Turnaje mistrů, v němž prohrál se Srbem Novakem Djokovičem.Ve snaze uspět na Australian Open nyní dokonce změnil program přípravných turnajů.

Zatímco v předchozích šesti letech testoval formu v katarském Dauhá, tentokrát bude poprvé od roku 2001 hrát v Čennaí. "Chtěl jsem něco změnit. Možná vyhraji v Čennaí a pojedu lépe připravený do Austrálie," poznamenal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud