Pavel Novotný
5. října 2009 • 08:30

Bojím se návratu, říká Nadal. Ale finále hrát chce

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to pravděpodobně moje nejtěžší sezona v životě, řekl na nedělní tiskové konferenci novinářům španělský tenista Rafael Nadal. "Bojím se toho, jak moje tělo bude dále reagovat na zátěž zvláště po mých dvou zraněních z poslední doby," dodal.



Třiadvacetiletý rodák z Mallorky zažívá zvláštní sezonu. Za uplynulých devět měsíců si mohl vychutnat prakticky vše. V dobrém i špatném smyslu. Poznal, jaké je to být světovou jedničkou před prakticky "neporazitelným" Rogerem Federerem, získal hned první grandslamový titul roku - Australian Open.

A na druhou stranu? Po čtyřech letech tenisový svět poznal, že ani nezastavitelná antuková mašina není na svém oranžovém povrchu nezastavitelná. Vykolejit se ji podařilo v osmifinále naprosto šokujícím způsobem Švédovi Robinu Söderlingovi.

Oba tenisté před utkáním pózovali fotografůmFoto ČTK


Trablům však nebyl konec. Neustávající problémy s kolenem následované natržením břišních svalů během US Open nedovolily světové dvojce prakticky dodnes dostat se zpět do své bývalé formy.

Ještě předtím si však stačil na svoji raněnou duši přiložit náplast v podobě tří vyhraných turnajů série Masters (Řím, Monte Carlo, Barcelona). Již také stihl poznat, jaké je to být na žebříčku hůře než druhý. Na chvíli ho na pozici korunního prince za králem Rogerem vystřídal Andy Murray.

"Teď je pro mě nejdůležitější, abych dokončil sezonu tak nejlépe, jak to jen bude možné a připravil se na finále Davis Cupu," posílá jasný vzkaz českým tenistům španělský toreador. Zda se stihne dát do rozhodujícího duelu (4.- 6. prosince) do pořádku, stále není jisté.

"Příští sezona pro mě bude nesmírně důležitá a zbytek tohoto roku můžu brát již jako přípravu na ten příští," má jasno Nadal. Svůj útok na místo světové jedničky začne na turnaji v Pekingu, který začíná právě dnes v Pekingu. V cestě stojí kyperský tenista Marcos Baghdatis. Prozatímní bilance obou tenistů mluví jasně ve prospěch favorita v poměru 5:0. Vrátí se španělská hvězda znovu na trůn?

Oba tenisté před utkáním pózovali fotografům
Oba tenisté před utkáním pózovali fotografům

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud