15. srpna 2010 • 10:56

Ve finále v Torontu Murray změří síly s Federerem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brit Andy Murray se o obhajobu titulu na turnaji v Torontu utká s Rogerem Federerem. Švýcarský tenista v druhém sobotním semifinále vyřadil současnou světovou dvojku Novaka Djokoviče po setech 6:1, 3:6 a 7:5.



Třiadvacetiletý Murray, který do finále prošel přes nejvýše nasazeného Rafaela Nadala, má s Federerem pozitivní bilanci 6:5. Poslední tři zápasy ale prohrál, a když se proti švýcarskému tenistovi postavil ve třech finálových duelech, ani jednou neuspěl.


"Ve finále častěji vyhrávám než prohrávám. Ale je rozdíl nastoupit proti hráči, který je v žebříčku čtyřicátý, nebo proti čtyřce (Murraymu), když navíc vyřadí Rafu. Už se v minulosti stalo, že někdo porazil nejdřív Rafu a potom i mě, takže se musím mít na pozoru," prohlásil Federer.

Vzájemnou bilanci s Djokovičem, který torontský turnaj Rogers Cup vyhrál hned při svém tamním debutu v roce 2007, si Federer vylepšil na 10:5. "Když jsem potřeboval dobrý servis, nedal jsem ho. A těch nevynucených chyb z bekhendu bylo moc," uznal poražený Srb, jenž se po některých prohraných míčích neubránil výlevům vzteku.

Andy MurrayFoto ČTK/AP


Nadal v sobotu podlehl Murraymu ve dvou setech. "Skvěle se pohyboval a returnoval," ocenil španělský tenista vítězného Skota. Ten se může stát prvním tenistou od roku 1995, který na Rogers Cupu obhájí titul; jako poslední to dokázal Andre Agassi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud