16. října 2010 • 16:01

Federer se pomstil, v Šanghaji porazil Djokoviče

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarskému tenistovi Rogeru Federerovi dnes na turnaji Masters v Šanghaji vyšla odveta za semifinále US Open, kde ho vyřadil Novak Djokovič. Srbského hráče tentokrát přehrál a postup do finále si zajistil vítězstvím 7:5 a 6:4. Jeho nedělním soupeřem bude Brit Andy Murray.



Federer nehrál turnaje právě od vyřazení na US Open, přestávka však jeho hře na kvalitě neubrala. Djokovič vzdoroval do stavu 5:5 a měl i čtyři příležitosti k brejku, poté však sám neudržel servis a o první set přišel. Švýcar už pak zápasu kraloval a připsal si celkově jedenáctou výhru v sedmnáctém vzájemném duelu.


Murray v úvodním semifinále hladce přehrál Juana Monaka z Argentiny po setech 6:4 a 6:1. S Federerem se naposledy utkal v srpnu ve finále turnaje Masters v Torontu a tehdy byl úspěšnější. "Opravdu rád hraju proti Rogerovi a nevadí mi to ani teď. Je to vždycky velká zkušenost," těšil se na finálový duel čtvrtý nasazený Murray.

Úžasný úder Rogera Federera na US Open, švýcarský fenomén už podruhé dokázal soupeře znemožnit ranou mezi nohama zády ke kurtu.
Úžasný úder Rogera Federera na US Open, švýcarský fenomén už podruhé dokázal soupeře znemožnit ranou mezi nohama zády ke kurtu.


Dvouhra - semifinále:
Federer (3-Švýc.) - Djokovič (2-Srb.) 7:5, 6:4, A. Murray (4-Brit.) - Monaco (Arg.) 6:4, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud