25. října 2010 • 18:00

Hájek si smlsnul na Ribovi. Až příliš snadno

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez nervů a v poklidném tempu postoupil Jan Hájek na turnaji Bank Austria Tennis Trophy do 2. kola. Jediný český zástupce v pavouku si ve svém úvodním střetnutí pochutnal na Španělu Ribovi, z kurtu ho smetl za 47 minut po setech 6:0, 6:2.



Hájek si ve Vídni smlsnul na Ribovi
Dokonalá demolice. Tenista Jan Hájek postoupil na turnaji Bank Austria Tennis Trophy do 2. kola. Jediný český zástupce v pavouku si ve svém úvodním střetnutí pochutnal na Španělu Ribovi, z kurtu ho smetl za 47 minut po setech 6:0, 6:2.
Žádný výsledek by dnes nebyl dost krutý. Dvaadvacetiletý Španěl se proti českému tenistovi vůbec nedostal do hry a ze svého umění nepředvedl zhola nic. Na jeho pohybu bylo hodně znát, že poslední dva měsíce hrál pouze na antuce, ve výměnách od počátku nestačil.
Hájek vycítil Ribovu slabost už v první hře a beze zbytku jí dokázal využít. Po celý zápas razantně atakoval Španělův druhý servis a agresivně šel za každým bodem. Několika povedenými výlety na síť pak dokázal rozehřát i jinak tiché vídeňské publikum, které tak alespoň na chvíli na kurtu B přehlušilo nekonečné bzučení halové klimatizace.
Hájkovo vítězství je náplastí po nepovedené kvalifikaci, ve které postupně vypadlo celkem pět českých tenistů. Ve druhém kole ho ale čeká větší výzva. O postup se bude muset poprat s Chorvatem Čiličem.
Chorvatovi, který do Vídně přijel jako druhý nasazený, se ale v poslední době nedaří, od začátku srpna ještě nedokázal vyhrát alespoň dvakrát v řadě. Na kurtu stál při soutěžním zápase naposled před dvěma týdny a v Šanghaji uhrál proti Seppimu pouhé čtyři hryŽádný výsledek by tentokrát nebyl dost krutý. Dvaadvacetiletý Španěl působil dojmem, že si na turnaj přijel pouze pro startovné. Proti českému tenistovi se vůbec nedostal do hry a ze svého umění nepředvedl zhola nic.

Žádný výsledek by tentokrát nebyl dost krutý. Dvaadvacetiletý Španěl působil dojmem, že si na turnaj přijel pouze pro startovné. Proti českému tenistovi se vůbec nedostal do hry a ze svého umění nepředvedl zhola nic.

Hájek vycítil Ribovu slabost už v úvodní hře a hned prvním brejbolem sebral soupeři podání. Po celý zápas pak razantně atakoval Španělův druhý servis a agresivně šel za ziskem každého bodu.

Několika povedenými výlety na síti dokázal rozehřát i jinak tiché vídeňské publikum, které tak alespoň na chvíli na kurtu B přehlušilo nekonečné bzučení halové klimatizace.

Skvělý dojem z Hájkova výkonu ale trochu kazí podivný pohyb kurzů, který bookmakeři zaznamenali pøed začátkem zápasu. Ačkoliv původně nebyl ani jeden z tenistů výrazným favoritem, necelé tři hodiny před utkáním začal kurz na Hájkovo vítězství rychle padat a sázkové kanceláře po celém světě zápas raději stáhly ze své nabídky.

Hájkovo vítězství je každopádně náplastí po nepovedené kvalifikaci, ve které postupně vypadlo celkem pět českých tenistů. Ve druhém kole Hájka čeká těžký soupeř. O postup se bude muset poprat s Marinem Čiličem, jedním z favoritů na vítězství v celém turnaji.

Chorvatovi, který do Vídně přijel jako druhý nasazený, se v poslední době nedaří. Od začátku srpna ještě nedokázal vyhrát alespoň dvakrát v řadě. Na kurtu stál při soutěžním zápase naposled před dvěma týdny a v Šanghaji uhrál proti Seppimu pouhé čtyři hry.

Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 650.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo: Hájek (ČR) - Riba (Šp.) 6:0, 6:2.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud