29. října 2010 • 21:54

Domácím se daří, Vídeň vyhlíží rakouské finále

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Favorité odpadají, Rakušané zůstávají. S turnajem BA-TennisTrophy se po pátečních čtvrtfinále museli postupně rozloučit Marin Čilič i Marcos Baghdatis, ve hře ale nadále zůstává obhájce titulu Jürgen Melzer i další domácí tenista Andreas Haider-Maurer. Vídeňští fanoušci teď napjatě doufají ve velké rakouské finále.



Byla by to opravdu raritka, Rakousko nikdy nebylo zemí, která by produkovala přehršle skvělých tenistů a v historii turnaje se dva jeho zástupci o titul utkali jen jedinkrát. Bylo to v roce 1988, kdy nedávno zesnulý Horst Skoff ve finále skolil Thomase Mustera.



Po dvaadvaceti letech by se tato situace mohla opakovat. Oba domácí tenisté ale nejdříve musí zdolat poslední překážku - sobotní semifinále.

Jürgen Melzer je zatím velkou neznámou. Dvanáctý hráč světa na turnaji obhajuje loňské vítězství, letos ale ještě takřka neměl příležitost ukázat, v jaké dorazil formě.

V prvním kole měl totiž jako první nasazený volný los a do semifinále postoupil bez boje, protože jeho soupeř Kohlschreiber nenastoupil kvůli zranění.

Na vídeňském centrkurtu doteď odehrál jen jediný zápas a ve 2. kole proti Poláku Kubotovi rozhodně nepřesvědčil. Svého soupeře nijak výrazněji nepřehrál a k postupu potřeboval dva tiebreaky. Ze zákulisí navíc zaznívají hlasy, že semifinalistu letošního French Open trápí zraněná ruka.

V boji o finále proti němu nastoupí Španěl Almagro. Třetí nasazený už v průběhu turnaje ukázal, že disponuje možná nejlepšími údery ze všech zúčastněných, je ale otázkou, jak se psychicky labilní tenista vypořádá s nepřátelsky naladěným publikem.



Z toho samého publika bude sílu znovu čerpat Andreas Haider-Maurer, muž, který ve Vídni prožívá příběh takřka pohádkových rozměrů. Do pavouka hlavní soutěže se 157. hráč žebříčku ATP dostal jen díky odhlášení Lotyše Gulbise a během čtyř dnů postupně vyřadil legendárního Mustera, Itala Seppiho i jednoho z velkých favoritů Čiliče.

V semifinále se teď Haider-Maurer pokusí zdolat třicetiletého Němce Michaela Berrere. Pokud se ale třiadvacetiletý Rakušan bude moci kromě podpory diváků znovu opřít i o tak fantastický servis, jaký předvádí doposud, je další vítězství zcela reálnou možností.

Semifinále začínají v sobotu v 13:10 a přímým přenosem je vysílá kanál ORF, jenž se dá v nekódované verzi přes satelit naladit i v České republice.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud