Pavel Novotný
7. června 2015 • 19:30

Wawrinka? Ty jsi král! Fanoušci rozplakali při ceremoniálu Djokoviče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to velmi dojemná chvíle. Novak Djokovič ani potřetí své finále na Roland Garros nezvládl a po čtyřsetové bitvě prohrál se švýcarským tenistou Stanislasem Wawrinkou. U diváků však byl jasným vítězem on. Světová jednička se na slavnostním vyhlášení dočkala několikaminutového potlesku ve stoje a jen stěží zadržovala slzy. 



Karty byly před finálovým zápasem rozdány jasně. Neřešilo se ani tak to, kdo si titul z Paříže odveze, jako spíše skutečnost, do jaké míry dokáže švýcarský tenista rozjeté mašině čelit. Takové přirovnání totiž zvolil sám Wawrinka, když viděl souboj světové jedničky v semifinále turnaje proti Andy Murraymu. 

A vše nasvědčovalo tomu, že Novak Djokovič svůj premiérový titul z French Open získá. První set vyhrál 6:4 a asi málokdo by si v tu chvíli vsadil na to, že to bude také jeho sada poslední. V dalších třech kralovala švýcarská dvojka a zaslouženě si tak došla pro svůj druhý grandslamový titul.

Dojemná chvíle se odehrála při slavnostním vyhlašování. Fanoušci na centrálním dvorci Phillipe Chatriera dohnali světovou jedničku k slzám. Několikaminutový potlesk byl na srbského tenistu natolik silným vypětím, že jen stěží zadržoval dojetí.

VIDEO: Dojemná chvíle při slavnostním ceremoniálu

"Není pro mě jednoduché teď něco říkat. Gratuluji Stanovi, je šampionem zaslouženě. Jeho jednoručný bekhend je nejlepší na světě a jeden z nejlepších, jaký jsem v životě viděl," vysekl svému soupeři poklonu se slzami v očích bělehradský rodák.

Osmadvacetiletý tenista několikrát fanouškům  poděkoval zdviženým palcem, obrovský aplaus však po několik dlouhých minut neustával. Velkých ovací se dočkal i Stanislas Wawrinka, který si došel pro svůj premiérový titul z French Open. 

"Byl to můj nejlepší zápas v životě. Hrát proti Novakovi, to je neskutečná výzva a já jsem to zvládl. Vím, že moc toužil po tom, aby zde uspěl. O to víc jsem šťastný, že se mi to povedlo," říkal dojatý Švýcar.

VIDEO: Poslední míček finálového zápasu

Slzy v očích světové jedničky
Slzy v očích světové jedničky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud