27. srpna 2014 • 09:20

Šok! Cibulkovou zničila patnáctiletá tenistka. Až 1208. hráčka světa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká teenagerka Catherine Bellisová šokovala tenisové US Open. Až 1208. hráčka světa porazila v prvním kole v New Yorku dvanáctou nasazenou Dominiku Cibulkovou ze Slovenska 6:1, 4:6 a 6:4. V patnácti letech se Bellisová stala nejmladší vítězkou zápasu na posledním grandslamu sezony od výhry Rusky Anny Kurnikovové z roku 1996.



"Šla jsem do zápasu s tím, že nasbírám co nejvíce zkušeností, a ani náhodou jsem nemyslela, že bych mohla vyhrát. Jsem v šoku," zářila Bellisová. "Vždycky věřím, že se dá zápas vyhrát, tak to dělají světové jedničky, ale ne vždy to vyjde," doplnila.

Bellisová získala do US Open divokou kartu díky triumfu na americkém mistrovství hráček do 18 let. Letošní finalistku Australian Open Cibulkovou zaskočila od prvních výměn a nečekaně lépe zvládla i vyrovnanou koncovku třetí sady.

VIDEO: Patnáctiletá Američanka slaví šokující vítězství

"Nikdy jsem nečekala, že budu na jednom turnaji trénovat nebo se dělit o kurt s hráčkami, které jsem obdivovala v televizi. Je to bláznivé a nádherné," řekla tenistka z Kalifornie, kterou v 2. kole čeká Zarina Dijasová z Kazachstánu.

V plánu měla Bellisová na US Open hrát hlavně soutěž juniorek, mezi kterými je v žebříčku ITF druhá. "Tohle je výrazně nad plán," rozesmála se.

Její otec seděl v hledišti bez hnutí a nevěřícně pozoroval výkon své dcery. "Nesmím se hýbat, mluvit ani vzdychat, protože ona to pozná, abych ji nerušil. Seděl jsem tam jako sfinga, jen se usmíval a modlil se," řekl Gordon Bellis.

Matka Lori Bellisová dokonce zůstala v hotelu, protože bývá nervózní. Díky textovým zprávám dostávala informace o vývoji zápasu. "Ptala se, jak špatně se vyvíjí první set, a nevěřila, že ho CiCi vyhrála. Před zápasem jsme si přáli, aby nedostala dva kanáry. Tohle je něco fantastického," řekl Bellis.

O deset let starší Cibulková neprožívá dobré léto a ve třetím setu neudržela vedení 3:1. "Nečekala jsem, že bude tak agresivní," řekla Slovenka.

Hlavní zbraní Bellisové je výborný forhend, z kterého diktovala tempo výměn. Možná i proto, že obdivuje Serenu Williamsovou a měla ráda styl Belgičanky Kim Clijstersové.

"Milovala jsem sledovat Serenu a na Kim se mi líbilo, s jakou hrála sebedůvěrou a jak tady vyhrála jako máma," řekla Bellisová.

Bellisová slaví šokující vítězství nad Cibulkovou
Bellisová slaví šokující vítězství nad Cibulkovou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud