26. srpna 2014 • 12:00

Murrayho trápily divné křeče. Nemohl sedět, neběhal, přesto vyhrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaného protivníka měl předloňský šampion US Open Andy Murray v 1. kole tenisového grandslamu v New Yorku: vlastní tělo. Ve třetím setu zápasu s Nizozemcem Robinem Haasem začal bojovat s křečemi, sadu ztratil jasně 1:6, ale vzchopil se a dovedl nepříjemný souboj k vítězství.



"Vůbec nevím, co se stalo. Po hodině a tři čtvrtě přišly křeče. Ale do celého těla, ne že by mě táhl jeden sval, ale všude. Třeba křeč v levém předloktí? Vždyť ho ani nepoužívám. Bolela mě i stehna, snažil jsem vynechat nohy, moc neběhat a ani nevím, jak jsem to zvládl," řekl očividně zaskočený sedmadvacetiletý Skot.

Zdravotní problém mu hlodal v hlavě, co nejdříve musí zjistit, proč křeče přišly. Během výměn si raději ani nesedal na lavičku, teď plánuje, že osloví výživového poradce. "Zapátrám, co jsem jedl poslední tři čtyři dny. Protože když šlo o celé tělo, naznačuje to, že šlo o problém s jídlem nebo pitím," uvažoval.

Před zápasem s Haasem se přitom cítil výborně. "Měl jsem za sebou tvrdou přípravu na tento turnaj. A pak najednou přijde něco tak nečekaného. Byl jsem hodně blízko porážky. Nevím, jak bych zvládl pátý set," řekl po výhře 6:3, 7:6, 1:6 a 7:5. Ve čtvrté sadě se přitom skoro nemohl hýbat a prohrával už 3:5.

Ve 2. kole Murray nastoupí proti Němci Matthiasi Bachingerovi, který překvapivě zdolal Radka Štěpánka.

Murrayho matka Judy i trenérka Amelie Mauresmová s napětím sledovali, co se na kurtu děje
Murrayho matka Judy i trenérka Amelie Mauresmová s napětím sledovali, co se na kurtu děje

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud