5. září 2014 • 18:06

Berdych se omlouvá rozhodčí: Měla pravdu, byl jsem šílený

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych se omluvil hlavní rozhodčí Louise Engzelové za své chování ve čtvrtfinále grandslamového US Open. Sudí šestému nasazenému odpískala ve třetím setu dvojdopad míče, což se českému hráči nelíbilo, ale den po utkání si situaci v klidu prohlédl a uznal, že měla pravdu.



"Osobně se rozhodčí za včerejšek omlouvám. Měla pravdu. Pod vlivem emocí jsem se choval šíleně. Za to se omlouvám," napsal Berdych na sociálních sítích.

Osmadvacetiletý Berdych prohrál ve čtvrtfinále v New Yorku s Chorvatem Marinem Čilišem 0:3 na sety. Sporný moment přišel ve třetí sadě za stavu 4:2 a 30:15 pro Berdycha. Český hráč dobíhal míč, který bekhendem zahrál dle svého mínění těsně nad zemí, ale hlavní rozhodčí zahlásila dvojdopad.

To se Berdychovi pranic nelíbilo a začal s Engzelovou diskutovat. "Myslíte to vážně?" ptal se Berdych, opřený o židli rozhodčí, jako se kdysi zlobil John McEnroe. "Nestrávila jste moc času na slunci? Kdyby míček spadl dvakrát, bylo by nemožné ho takhle zahrát. Držela jste někdy raketu v ruce? Nikdy!" říkal rozčileně tenista.

Berdych ztratil dohadováním koncentraci, inkriminovaný game prohrál a místo možného obratu v utkání podlehl v třetí sadě v tie-breaku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud