9. září 2015 • 19:45

KOLAPS! Kvitová s Italkou vedla, ale pak selhala a na US Open končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším výsledkem Petry Kvitové na US Open zůstane do příští sezony letošní čtvrtfinále. V tom sice měla našlápnuto s Italkou Flavií Pennettaovou k postupu, když vyhrála první set, v dalším průběhu ale selhala a po prohře 6:4, 4:6 a 2:6 v New Yorku končí. Zápas trval dvě hodiny a 25 minut.



Pro Kvitovou byla už účast ve čtvrtfinále nejlepším výsledkem na US Open v kariéře. Ve světovém žebříčku WTA si upevnila čtvrtou pozici a přiblížila se účasti na Turnaji mistryň v Singapuru, který se uskuteční na přelomu října a listopadu.

Na dvorci Arthura Ashe hráčkám ztěžoval zápas stín na jedné půlce kurtu a ostré světlo na druhé straně, a obě měly problém udržet si servis. V první sadě začala ztrátou podání Kvitová, ale pak získala dva brejky a podávala za stavu 5:3 na zisk sady. Při setbolu udělala dvojchybu a úvodní sadu ukončila až o hru později za pomoci soupeřky, která dala dvojchybu při druhém setbolu Češky.

Kvitová musela bojovat o každý svůj servis a až ve třetí hře druhého setu poprvé nečelila brejkbolu. Po prolomení servisu Pennettaové šla do vedení 3:1, vzápětí ale ztratila bez zisku míče vlastní podání a o náskok přišla. Kvitová se snažila hrát v horku co nejkratší výměny a z toho pramenily časté chyby. Jednou z nich ukončila druhý set.

První dva sety se hrály hodinu a tři čtvrtě, přičemž předešlé zápasy zvládla Kvitová v průměru za 1:11. Začala se na ní projevovat únava, nedostávala se k úderům, jak by potřebovala. To se projevilo od stavu 2:2 ve třetí sadě. Výborně returnující a běhající Italku měla převahu ve výměnách. Kvitová dřela, zatínala zuby, ale více kazila, už nestačila a do konce neuhrála ani game.

Zápas pětadvacetiletá Kvitová ukončila 60. nevynucenou chybou v utkání. Na druhou stranu nastřílela 41 vítězných míčů.

"Už jsem ve druhém setu moc nevěřila, ale bojovala jsem o každý balon a jsem moc ráda, že jsem v semifinále," řekla Pennettaová na kurtu. "Kvitová na sebe taky může být pyšná. Rvala se o každý míč přes dvě hodiny až do konce."

Kvitová navázala účastí v semifinále US Open na Janu Novotnou (1998). Poslední finalistkou zatím zůstává Helena Suková (1993) a jediný ženský titul z dvouhry s českou vlaječkou za jménem získala před 30 lety Hana Mandlíková.

Soupeřkou Pennettaové v semifinále bude vítězka utkání mezi druhou nasazenou Simonou Halepovou z Rumunska a bývalou světovou jedničkou Victorií Azarenkovou z Běloruska. V semifinále jsou letos dvě Italky. Už v úterý postoupila Roberta Vinciová, která vyzve světovou jedničku Serenu Williamsovou z USA.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 42,253.400 dolarů):
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pennettaová (26-It.) - Kvitová (5-ČR) 4:6, 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud