Jan Jaroch
Premium
6. září 2021 • 11:56

Ace Queen v ráži. Proč prší esa Plíškové a v čem vidí svou výhodu?

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdaleka nepodává nejrychleji ze všech, přesto je její servis jednou z nejničivějších zbraní na WTA Tour. Precizní a stále stejný nadhoz, ze kterého soupeřka nevyčte, jaký typ podání přiletí. Přesnost umístění balonku do nejnepříjemnějších míst. To jsou pilíře úderu, kterým Karolína Plíšková platí účty. I proto se jí přezdívá Ace Queen. Asi ještě nikdy nebylo její podání tak dominantní jako poslední týden v New Yorku - 44 es za uplynulé dva zápasy, to je „mužské“ číslo.



Je to tradiční tenisové cvičení. Postavíte plechovky uvnitř zóny pro servis a trefujete je. „Nestalo se mi snad, aby Karolína minula. Vždycky trefovala plechovky neomylně,“ vzpomíná Jiří Hřebec, legenda československého tenisu a někdejší štvanický kouč Plíškové.

O tom, jak přesnou má ruku, přesvědčuje Karolína Plíšková v nejvyšších patrech světového tenisu už mnoho let. Poprvé vyhrála statistiku es na túře v sezoně 2015, během posledního týdne v New Yorku se vyhoupla do čela i letošního žebříčku a může získat už pátý titul královny es v kariéře. Ano, je to jen doprovodná disciplína, která v podstatě nic neznamená. Nyní v New Yorku se však dramaticky propisuje do výsledků KP.

K předplatnému iSport Premium nyní získejte sportovní balíčky O2 TV>>>

Podání ji vytáhlo z bryndy v nočním 2. kole na Ashově stadionu, kde na českou star vytáhla domácí Amanda Anisimovová to nejlepší, co v ní bylo. Plíšková smazala mečbol a triumfovala s podporou 24 es, což byl rekord turnaje a čtvrtý nejlepší výkon tenistky od roku 2008. Ten nejlepší drží její levoruké dvojče Kristýna a je ještě o sedm nechytatelných úderů lepší (31). A došlo by asi na sourozenecký svár, pokud byste se těch dvou zeptali, která má lepší podání.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud