9. září 2023 • 07:41

Valentová (16) si zahraje o juniorský titul na US Open: Nepopsatelné!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestnáctiletá tenistka Tereza Valentová zdolala v semifinále juniorek na US Open první nasazenou Slovenku Renátu Jamrichovou 3:6, 6:4, 6:3 a zahraje si v New Yorku o titul. V sobotním finále vyzve o dva roky starší Američanku Katherine Huiovou, která vyřadila jinou Češku Lauru Samsonovou 6:2, 6:3.



„Pocity jsou nepopsatelné, mám ohromnou radost. Ale oslavy ještě propuknout nemohou, stále jsem v turnaji,“ řekla serveru Tenisový svět Valentová, jež uspěla na newyorském betonu díky úspěšnému obratu.

Po ztrátě prvního setu prohrávala ve druhém 1:3. Poté se ji ale podařilo třikrát prolomit soupeřčino podání a vynutit si rozhodující sadu. V ní získala talentovaná Češka brzy náskok 4:0 a dovedla duel k postupu.

Utkání bylo dvakrát přerušeno: v druhém setu kvůli vysokým teplotám, na které v úvodu třetí sady navázal déšť. „Bylo to strašné! Obě jsme na zápas čekaly celý den, bylo náročné se celou dobu koncentrovat. Zvládla jsem to o něco lépe, po každé pauze jsem se vrátila silnější,“ uvedla hráčka pražské Sparty.

Valentová se může stát první českou vítězkou juniorského US Open po Marii Bouzkové, která zvítězila v roce 2014. Mezi juniory se ve Flushing Meadows radoval z triumfu Dušan Lojda v roce 2006, před čtyřmi lety uspěl také Jonáš Forejtek.

Juniorky:
Dvouhra - semifinále
Valentová (9-ČR)
- Jamrichová (1-SR) 3:6, 6:4, 6:3, Huiová (USA) - Samsonová (10-ČR) 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud