20. června 2013 • 15:16

Cetkovská, Záhlavová-Strýcová i Birnerová si zahrají ve Wimbledonu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři české tenistky postoupily z kvalifikace do grandslamového Wimbledonu. Účast na trávě v All England Clubu si dnes na dvorcích v Roehamptonu, kde se kvalifikace tradičně hraje, zajistily Petra Cetkovská, Barbora Záhlavová-Strýcová a v utkání přerušeném deštěm i Eva Birnerová.



Osmifinalistka Wimbledonu z roku 2011 Cetkovská prošla kvalifikací ve třech zápasech bez ztráty setu. V závěrečném kole suverénně porazila Američanku Grace Minovou, které povolila jen dvě hry a zvítězila po setech 6:0 a 6:2.

Jistě zvládla kvalifikaci i Záhlavová-Strýcová. V posledním třetím kole zdolala 127. hráčka světa jinou Američanku Vaniu Kingovou 6:2, 6:4 a Wimbledon si zahraje podesáté v řadě. Nejdále došla do třetího kola, a to v letech 2008 a 2010.

Birnerová porazila na závěr kvalifikace Slovenku Annu Schmiedlovou. Na výhru podávala už za stavu 6:4 a 5:4, ale ještě neuspěla a za stavu 5:5 byl zápas kvůli dešti přerušen. V dohrávce Češka vyhrála obě hry a postoupila.

Z českých mužů nikdo v kvalifikaci neuspěl, nadějný Jiří Veselý prohrál v druhém kole. Los hlavní soutěže Wimbledonu se uskuteční v pátek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud