24. června 2013 • 20:30

Vyřazený Rosol bojoval s bolestí, v září plánuje operaci kyčle

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistu Lukáše Rosola trápí bolest v pravé kyčli a kvůli artróze plánuje, že po zářijovém semifinále Davisova poháru podstoupí operaci. "Trápí mě to několik let. Věděl jsem, že to jednou přijde, a teď se to rapidně zhoršilo," řekl Rosol po dnešní wimbledonské prohře s Němcem Julianem Reisterem 3:6, 6:4, 6:7, 7:6 a 4:6. V Londýně hrál díky lékům tlumícím bolest.



"Nechci se vymlouvat, že jsem prohrál kvůli tomu, ale den před zápasem jsem šel půl hodiny a musel jsem si sednout, jak mě to bolelo," řekl smutně Rosol. "Ještě zkusím odehrát turnaje ve Stuttgartu, Hamburku a Gstaadu, pak US Open a po Davis Cupu zkusím možná operaci. Ještě se domluvím s lékaři," uvažoval.

Pravá kyčel a horší pohyblivost kvůli artróze trápí Rosola delší dobu. "Cítil jsem, že kloub je méně ohebný, ale cvičil jsem, protahoval se a držel to v hladině, že to šlo," řekl. Už v roce 2006 slyšel od lékařů, že by měl jít na operaci. "Ale zvykl jsem si na to, bolelo to jen občas a pak se to uklidnilo. Teď se to ale s příchodem na trávu rapidně zhoršilo. Důvodem asi bude pohyb na trávě, který je náročnější," řekl Rosol.

Podle Rosola by mělo jít o artroskopický zákrok, který by měl trvat 20 minut. Hráč doufal, že se pak stihne připravit na Australian Open. "Věřím, že to nebude složitá operace, že rehabilitace nebude moc dlouhá a stihnu to," řekl Rosol. "Nejsem rád, že to přišlo, ale bude mi za rok osmadvacet a čtyři pět let snad ještě odehraju."

Před rokem Rosol šokoval Wimbledon výhrou v druhém kole nad Španělem Rafaelem Nadalem a i letos poutal velkou pozornost. S Reisterem, který prošel kvalifikací, ale nehrál podle svých představ.

"Měl jsem udělat třetí set, v tom se to zlomilo. Čekal jsem ale, že kvůli té kyčli to takhle může dopadnout. Byl jsem pod práškama, pak přestaly fungovat a vzal jsem si ještě jeden. Kvůli bolesti tomu člověk uhýbá, a když není u míče, tak se to nedá a chybí to tam," řekl.

Lukáš Rosol skončil už v prvním kole
Lukáš Rosol skončil už v prvním kole

Přes zranění Rosol neuvažoval, že by Wimbledon vynechal. Důvodem nebyl jen loňský skvělý zápas s Nadalem, ale turnaj jako takový. "To bych musel být vážně zraněný, abych tady nenastoupil. Wimbledon je speciální a hrát tady je skvělé. Nastoupil jsem s tím, že můžu prohrát, a bohužel to bylo v pěti setech," řekl.

Rosol chce zkusit hrát až do Davisova poháru. "Jestli mi to kyčel povolí. Asi budu trávit čas v pohybovém centru pana Koláře a chci se poradit s chirurgem ve Stuttgartu, kde chci zákrok podstoupit," řekl Rosol, který až dosud v kariéře nemusel řešit žádný závažnější zdravotní problém. "Ale tohle už nejde přejít," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud