28. června 2013 • 11:29

Chystá se tenisová bitva pohlaví. Serena si domluvila zápas s Murraym

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kosit ženské protivnice už jí nestačí, Serena Williamsová cílí výš. Proto na sociální síti Twitter americká tenistka souhlasila s výzvou Andy Murrayho, aby došlo ke vzájemné konfrontaci. Ale pouze na antuce, podmínila svou případnou účast světová jednička. Na Britově oblíbené trávě by prý neuhrála ani fiftýn.



Nápad vyzvat nejlepší ženskou tenistku světa vnukl Murraymu na Twitteru jeden z jeho příznivců. A světe sociálních sítí div se, Serena s výzvou souhlasila.

Nejprve vyprovodila z dvorců All England Clubu Francouzku Caroline Garciovou a o pár hodin později už blikala Murraymu na jeho twitterovém účtu odpověď. "Mohla by to být zábava. Sice pochybuju, že bych uhrála nějaký bod, ale bylo by to fajn," napsala Williamsová a nápad rozvíjela dál.

"Ano, možná bychom se mohli střetnout, přesto že je jedním ze tří lidí, se kterými bych rozhodně hrát nechtěla. Ale pokud bych chtěla pomýšlet na výhru, muselo by se hrát určitě na antuce, na trávě, kterou Andy miluje, rozhodně ne."

Podobné zápasy jsou mezi špičkovými tenisty vzácností. V roce 1973 v Houstonu se v rámci první "Bitvy pohlaví" utkali bývalá tenisová hvězda let třicátých Bobby Rigs s vítězkou dvanácti grandslamových titulů Billy Jean Kingovou. O devatenáct let později Jimmy Connors porazil v Las Vegas Martinu Navrátilovou.

Naposledy ji z kurtu vyprovodil hráč, který trénoval s cigaretou a pivem

Zkušenost s konfrontací s mužským protějškem má i Serena Williamsová. V šestnácti letech sehrála v rámci Australian Open zápas s německým tenistou Karstenem Braaschem, na který by nejraději zapomněla. Hráč druhé stovky světového žebříčku ji z kurtu vyprovodil 6:1. A to navzdory tomu, že dle svých slov vykouřil před zápasem krabičku cigaret, kterou spláchl studeným pivním ležákem. Svůj triumf pak dovršil i výhrou nad starší sestrou Sereny Venus.

"Byla jsem tehdy opravdu mladá, teď už mám více zkušeností, hrála bych úplně jinak," ví Serena a vyzyvatel Murray větří šanci. "Nikdy jsem si s ní nezahrál, tohle by byla jedinečná šance. Je to neuvěřitelná hráčka a lidé by určitě byli nadšení, viděli by, jak jsou ženský a mužský styl hry odlišné," zasnila se světová dvojka.

Ještě než k dalšímu pokračování "Bitvy pohlaví" dojde, postaví se obě hvězdy sobě rovným protějškům. Serenu Williamsovou čeká ve třetím kole Wimbledonu nejstarší hráčka turnaje, dvaačtyřicetiletá Kimiko Date- Krummová z Japonska, Murray se utká se Španělem Tommy Robredem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud