7. července 2013 • 22:00

Z Murrayho bude rytíř, věří Berdych. Connors složil poklonu Lendlovi

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY NA TWITTERU | Andy Murray slaví, poprvé v kariéře vyhrál Wimbledon a ukončil desítky let britského čekání na triumf domácího tenisty. K šestadvacetiletému hráči prší tisíce gratulací z celého světa. A pocty mu skládají soupeři i známé osobnosti z celého světa.



"Nemůžu uvěřit, co se právě stalo!!!" tweetoval Murray už 80 minut po zisku wimbledonského titulu svým fanouškům po celém světě. A největší množství gratulací putovalo jeho směrem...také přes twitter. Logicky.

Jako jeden z prvních blahopřál Murraymu český tenista Tomáš Berdych, který na turnaji skončil ve čtvrtfinále po prohře s poraženým finalistou Djokovičem.

"Právě jsem přistál, taková škoda, že jsem zmeškal ten historický okamžik. Skvělá práce, Sire Andy Murray!" předvídal Berdych to, že královna pasuje britského národního hrdinu na rytíře.

To samé si myslí i bývalý skvělý tenista Andy Roddick, wimbledonský vítěz z roku 2003. "Mám dojem, že @andy_murray si bude muset změnit své uživatelské jméno na twitteru na @sirandymurray. Dobře odehráno a zasloužený triumf!" komentoval Murrayho triumf.


Největší erupce radosti vypukla po Murrayho vítězství ve Skotsku. Šestadvacetiletý tenista je totiž rodákem z Glasgow a na svůj skotský původ je patřičně hrdý. "Ach můj bože. Neskutečný zápas, neskutečný hráč. Nadchnul celý národ. Andy Murray! Ty borče," oslavoval svého krajana hvězdný herec Ewan McGregor.


Chválou byl bezprostředně po triumfu zahrnut i Murrayho kouč Lendl. "Andy Murray utnul britské prokletí na Wimbledonu skvělým tenisem. Gratululace - a také Ivanu Lendlovi za dobře odvedenou práci," zdůraznil trenérovu roli legendární tenista Jimmy Connors.

S vtipnou gratulací přispěchal boxerský šampion Lennox Lewis. "Naprosto sis to zasloužil. Je ale divné, že mi nikdo nezavolal, abych ti přišel předat trofej," připomněl vlastní komický omyl, když loni při udílení cen BBC pro sportovní osobnosti roku zapomněl Murraymu předat jeho ocenění.

A přisadil si i hokejista George Parros. "Gratuluji Andymu Murraymu k velkému vítězství. Ale to šplhání za rodinou na tribunu bylo nemotorné," rýpnul si do vítěze kníratý drsňák, kterého v NHL proslavily především jeho pěsti.

Vítěz Wimbledonu Brit Andy Murray se běžel o radost potěšit se svým trenérem Ivanem Lendlem. Ten na trofej v All England Clubu nikdy nedosáhl a Murray mu ji věnoval
Vítěz Wimbledonu Brit Andy Murray se běžel o radost potěšit se svým trenérem Ivanem Lendlem. Ten na trofej v All England Clubu nikdy nedosáhl a Murray mu ji věnoval

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud